MedWatch

AstraZeneca dropper fedmemiddel

Medicinalvirksomheden AstraZeneca lægger et lægemiddel mod fedme på is. Projektet er en del af en større samarbejdsaftale om udviklingen af fedmemedicin, som virksomheden vil køre videre med.

Foto: Astrazeneca/PR

Den svensk-britiske medicinalvirksomhed AstraZeneca har valgt at skrinlægge udviklingen af et af firmaets lægemidler mod fedme. Det meddeler virksomhedens samarbejdspartner på projektet Palatin Technologies i en pressemeddelelse.

Midlet, med navnet AZD2820, er blot et af en række i forskellige stadier af klinisk udvikling, som de to virksomheder samarbejder om. Men trods nyheden, forsikrer AstraZeneca om, at de stadig har tiltro til samarbejdet og til udviklingen af de såkaldte ”melanocortin agonists” til behandling af fedme.

Et fase 1-studie med AZD2820 blev stoppet, efter en forsøgsperson oplevede alvorlige bivirkninger. Det er undersøgelser, som blev foretaget efter denne episode, der har ført til, at projektet nu er blevet skrinlagt. Undersøgelserne fastslog ikke med sikkerhed, at AZD2820 var skyld i bivirkningerne, men de kunne på den anden side heller ikke udelukke det.

”Vi er glade for at patienten er kommet sig fuldstændig efter bivirkningerne,” siger direktøren for Palatin, Dr. Carl Spana.

”AZD2820 er en del af et bredere forsknings- og udviklingssamarbejde med AstraZeneca. Vi har mange forskellige midler, vi samarbejder om i forskellige prækliniske stadier, og AstraZeneca har informeret os om, at de fortsat er dedikerede til udviklingen af disse midler til behandlingen af fedme.”

Ifølge aftalen med AstraZeneca, modtager Palatin milepælsbetalinger for både udviklingen og ved opnåelse af specifikke salgs-targets, ligesom man får royalties på salget af godkendte produkter. AstraZeneca har ansvaret for kommercialisering og opdagelse af produkterne, samt udviklingsomkostningerne.

 Presset AstraZeneca overrasker

 Pfizer og Astrazeneca indgår milliardaftale

 AstraZeneca higer efter at genopfylde medicinskabet

 Chefrokade i medicinverdenens top 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier