Biotie-investering signalerer partnerjagt
Lundbecks nye aftale med partneren Biotie om den indlicenserede alkoholpille Selincro peger i retning af, at Lundbeck selv overvejer at jage en partner for at få midlet på markedet uden for Europa.
Det vurderer analytiker i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen, over for Ritzau Finans. Lundbeck har revideret sin aftale med Biotie, således at Biotie fremover vil få en mindre del af indtægterne ved en eventuel lancering af Selincro uden for Europa. Lundbeck begrunder selv revisionen med, at det vil lette den potentielle lancering af Selincro uden for Europa, og investerer 10 mio. euro i Biotie-aktier som modydelse.
"Lundbeck har et stærkt cash-flow lige nu, og man kan diskutere, hvor stor en satsning, aktieinvesteringen er, men det peger da på, at Lundbeck nu vil noget med det her produkt uden for Europa. Om Lundbeck så er tæt på at indgå en partneraftale, eller om det er fordi, at man i sin strategiplan arbejder på at gøre det, synes jeg er sværere at spå om," siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.
Han peger på, at Lundbeck ikke tidligere har været klar i forhold til planerne for Selincro uden for Europa.
Lundbecks reviderede aftale med Biotie øger samtidig milepælsbetalingen til Biotie med 5 mio. euro til sammenlagt 89 mio. euro. Den nye milepæl er salgsrelateret og afhænger af udviklingen i forbindelse med en eventuel lancering af Selincro i Japan.
"Vi har nu nået et stadie, hvor vi kan påbegynde drøftelser omkring udviklingsstrategien uden for Europa, og vi er derfor glade for, at vi kan ændre licensaftalen og yderligere styrke vores engagement over for Biotie," siger Lundbecks koncerndirektør med ansvar for forskning og udvikling Anders Gersel Pedersen ifølge meddelelsen.
Lundbeck ansøgte om europæisk markedsføringstilladelse til Selincro i december 2011. Lundbeck har tidligere spået Selincro til behandling af alkoholafhængighed et salgspotentiale i omegnen af 2,5 mia. kr. årligt, når salget topper.
Lundbeck får større bid af alkoholpille
Lundbecks alkoholpille står over for regulatoriske udfordringer