MedWatch

Storinvestor: Millardaftaler genskaber ikke biotek-tillid

En af Danmarks mest erfarne biotekinvestorer mener, at der skal mere til end to milliardaftaler for at genskabe tilliden til den danske biotekbranche.

Foto: PR

Det er godt, men det løser langt fra alle problemerne. Sådan lyder dommen fra biotekinvestor og medstifter af Nordic Biotech Florian Schönharting i en række af landets aviser fredag.

Meldingen kommer, efter det danske biotekselskab Symphogen torsdag kunne fortælle, at selskabet havde indgået en aftale med tyske Merck til en potentiel værdi af 3,7 mia. kr. Aftalen kommer i kølvandet på Genmabs aftale med Janssen Biotech i sidste uge, som har en potentiel værdi på 5,9 mia. kr. og dermed kunne man tro, at den danske biotekbranche havde vendt skuden. Men det er ikke tilfældet, påpeger Schönharting:

"Det er selvfølgelig flot, og de her selskaber har et stærkere kort på hånden, når de skal markedsføre andre idéer, men indtrykket af biotek er jo lidt en fiasko, og det, som markedet virkelig venter på, er ikke enkelte partnerskabsaftaler," siger han til Berlingske.

Skal tjene milliarder

Han peger på, at hvis tilliden virkelig skal genoprettes, skal et biotekselskab bevise, at det er i stand til at tjene milliarder, eksempelvis som Leo Pharma har gjort det.

Genmab-aftalen kom da også frem samme dag, som Neurosearch meddelte, at selskabet havde nedskrevet værdien af dets primære lægemiddelkandidat, Huntexil, til 0 kr., fordi man endnu ikke har været i stand til at indgå en aftale, der sikrer den videre udvikling af midlet.

Samtidig meddelte Topotarget, at man siger farvel til den adm. direktør for nu at fokusere på at indgå aftaler om selskabets pipeline.

"Oddsene er ekstremt hårde for biotekselskaber. Kun ganske få produkter bliver til noget, og der er en meget, meget høj risiko," siger Florian Schönharting til Børsen.

 Symphogen i milliardaftale

 Genmab indgår milliardaftale med gigant

 Neurosearch nedskriver Huntexil-værdi til 0 kr.

 Symphogen-dir: Nu går vi efter eget lægemiddel

 Symphogen: Merck-match var det bedste

 Biotek er for de risikovillige 

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier