MedWatch

Antallet af kinesere med kroniske sygdomme stiger dramatisk

Kina får i høj grad brug for de kompetencer, som de danske virksomheder inden for sundhedssektoren kan levere, hedder det fra Dansk Industris chef for Kina-kontoret.

Foto: AP

Tallene over udviklingen i antallet af kinesere med kroniske sygdomme i kølvandet på en ny livsstil er på den ene side skræmmende og triste – men alt andet lige åbner det store muligheder for dansk erhvervsliv.

Det er konklusionen fra DI Shanghai i et notat om udviklingen i det gigantiske land. Heraf fremgår det bl.a., at hver femte kineser har hjerteproblemer, ligesom en rapport forudsiger, at antallet af kinesere over 40 år med en kronisk sygdom vil blive fordoblet, hvis ikke tredoblet, inden 2030.

På grund af de stærke danske kompetencer ”inden for forebyggelse og kollektive løsninger på helbredsudfordringer” skaber dette muligheder for de danske virksomheder i sektoren, hedder det fra Glen Mikkelsen, Managing Director for DI’s kontor i Shanghai:

”Mange danske virksomheder viser klogelig stor interesse for udviklingen på sundhedsområdet i Kina. Demografien tilsiger, at Kina får behov for løsninger, vi i Danmark har lang erfaring med, ” siger han og tilføjer:

"Og politisk har Kina allerede afsat enorme investeringsressourcer til området i den 12. femårsplan. Derfor er det meget vigtigt, at de danske virksomheder er positioneret til at drage fordel af de eksportmuligheder, der helt sikkert vil vokse i de kommende år.” 

Læs klumme fra det danske kontor i Shanghai, herunder om netop-annoncerede gigantiske investeringer: Sundhedsbomben under Kinas nyvundne velstand

Ny patent-aftale med Kina er på vej 

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

FDA godkender booster-vacciner til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Expres2ion-boss deltog i klinisk forsøg for at fremme vaccine

Når Bent U. Frandsen, adm. direktør i biotekselskabet Expres2ion, forleden lod sig stikke i armen som frivillig i Bavarian Nordics fase 3-forsøg med en mulig coronavaccine handler det dels om videnskabelig nysgerrighed men især om firma-personlige økonomiske interesser, fortæller direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier