Medicinalkæmpe dropper skizofreni-medicin

En af verdens største medicinalaktører har valgt at droppe den videre udvikling af dets lægemiddelkandidat til behandling af skizofreni efter mislykkede studier.

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly har kastet håndklædet i ringen på i forhold til et af sine fejlslagne senfase-studier.

Blot uger efter at selskabet meddelte, at det første store fase 3-studie af skizofrenilægemidlet pomaglumetad methionil, også kendt som mGlu2/3 og engang døbt LY2140023, var slået fejl, siger giganten nu ifølge FierceBiotech, at man har valgt at skrinlægge et andet studie og kalde hele projektet for en sikker taber. Et andet studie er også mislykkedes.

 Skizofreni-præparat fra Eli Lilly dumper i klinisk test

Eli Lilly meddeler, at det vil tage et 25-30 mio. dollar stort tab for de seneste kliniske tilbageslag. Men selv om nogle af de store rivaler har valgt at styre uden om visse segmenter af neurovidenskabenlig forskning, herunder skizofreni, mener Eli Lilly stadig, at det har god grund til at gå videre.

"Mens der er mange udfordringer i dette komplekse område inden for forskning, er neurovidenskab fortsat et centralt fokusområde hos Lilly. Vores pipeline omfatter næsten et dusin neurovidenskabelige molekyler, der undersøges til behandling af sygdomme som depression, bipolar lidelse og kognitiv svækkelse forbundet med skizofreni," udtaler Jan Lundberg, der er executive vice president for videnskab og teknologi hos Eli Lilly.

 Amylin-salg skal bolstre Eli Lillys forskning

 Eli Lilly opjusterer efter Amylin-betaling

 Skizofrene mus hjælper Lundbeck i jagt på milliardmarked 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også