MedWatch

Bavarian opjusterer forventningerne

Det danske biotekselskab Bavarian Nordic har netop offentliggjort sit halvårsregnskab, og ledelsen øger nu forventningerne over hele linjen til 2012. (Opdateret 8:18)

Foto: PR Bavarian

Bavarian Nordic er kommet særdeles godt ud af det første halvår af 2012. Således lyder omsætningen på 445,4 mio. kr. mod 57,8 mio. kr. i samme periode sidste år.

Samtidig er de røde tal på bundlinjen blevet forbedret markant. Underskuddet lyder nu på 12,9 mio. kr. mod tidligere 274,8 mio. kr. Men om en konsekvens af ny dansk skattelovgivning har selskabet foretaget en delvis nedskrivning af det udskudte skatteaktiv med 182 mio. kr., hvilket er med til at føre periodens resultat ned på -197,7 mio. kr.

Selskabet har formået at forbedre bundlinjen ind i andet kvartal. Ud af en omsætning på 278 mio. kr. (2011: 29 mio. kr.) i denne periode har Bavarian Nordic således fået et plus før skat på 22 mio. kr. (2011: -140 mio. kr.)

Øget beredskab

Og det danske biotekselskab har også penge på kistebunden. Pr. 30. juni 2012 udgjorde kapitalberedskabet 631 mio. kr., inklusive uudnyttede kreditfaciliteter på 120 mio. kr.

Egenkapitalen lyder ved regnskabsperiodens afslutning på 1.019,7 mio. kr., hvor den ved samme skæringsdato sidste år lød på 1.276,2 mio. kr. Man har også øget antallet af medarbejdere fra 431 sidste år til 449 i år.

Og som tidligere beskrevet på MedWatch fortsætter selskabets division for infektionssygdomme med at øge effektiviteten, og derfor vil Bavarian Nordic levere flere doser til det amerikanske strategiske beredskabslager end hidtidigt forventet.

"Kombineret med indtægter fra nyligt indgåede forsknings- og udviklingskontrakter, vil dette give en højere omsætning for året. Som følge heraf opjusterer selskabet sine forventninger til det økonomiske resultat for 2012, og forventer nu en omsætning på ca. DKK 900 mio. mod tidligere ca. DKK 850 mio. og en forbedring af resultatet før skat på DKK 50 mio. fra et underskud på ca. DKK 200 mio. til nu ca. DKK 150 mio. i underskud," skriver ledelsen i fondsbørsmeddelelsen.

Fortsat solide resultater

Ligeledes opjusteres forventningerne til kapitalberedskabet ved årets udgang fra ca. 350 mio. kr til ca. 400 mio. kr.

“Vi er glade for at rapportere fortsatte solide resultater fra divisionen for infektionssygdomme, hvor produktionen og leverancerne af Imvamune forløber yderst tilfredsstillende. Divisionen har øget lønsomheden, og dette bidrager til et forbedret økonomisk resultat for koncernen. Vores eksisterende kontrakt med den amerikanske regering er i perioden blevet udvidet med henblik på at understøtte et større registreringsstudie, og tilsammen med den nylige udvidelse af befolkningsgruppen, der må modtage Imvamune i en nødsituation, styrker og viderefører dette vores partnerskab med den amerikanske regering," udtaler adm. direktør Anders Hedegaard og fortsætter:

"Vi er samtidig glade for at meddele, at vi nu også har påbegyndt PROSPECT fase 3 forsøget med Prostvac i Europa, og der bliver til stadighed tilføjet nye kliniske forsøgscentre i USA og andre lande, til at understøtte indrulleringen i forsøget.”

 Bavarian fastholder forventningerne

 Nordea: Bavarian-dyk åbner købsmulighed

 Bavarian-direktør: Vi tror på USA-ordrer

 Bavarian får ny amerikansk storaktionær

 Hedegaard: En femdobling af potentialet

 Bavarian indgår ny aftale med USA's regering 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier