MedWatch

Nyt prostatakræft-middel forlænger mænds liv

Et nyt eksperimentelt lægemiddel giver gode resultater hos mænd, der er ramt af fremskreden prostatakræft, viser fase-3-forsøg.

Fem måneder længere. Så meget større var levetiden hos de mænd, ramt af fremskreden prostatakræft, som tog det eksperimentelle medikament enzalutamide, i forhold til kontrolgruppen af placebopatienter.

Det viser nye resultater fra et fase-3-studie offentliggjort i tidsskriftet New England Journal of Medicine. De viser samtidig, at risikoen for, at mændene dør, blev mindsket med 37 pct. i forhold til placebogruppen, skriver Dagens Pharma.

Det er det San Francisco-baserede medicinalselskab Medivation, der står bag enzalutamide. Forskerne undersøger nu om enzalutamide kan være endnu mere effektiv hos patienter i tidligere stadier af prostatakræft.

Bavarian med vaccine

Blandt danske udviklere af medicin mod prostatacancer er Bavarian Nordic, der har en vaccine mod prostatakræft, Prostvac, i fase tre.

Enzalutamide er et hormonelt stof, der er udviklet til behandling af den mest aggressive og fremskredne prostatakræftform, kaldet kastrations-resistent prostatakræft, hvor kræften ikke længere responderer på hverken standard hormonbehandling eller kemoterapi

Bivirkningerne kan patienterne dog ikke undgå, og her er enzalutamide blandt andet forbundet med risiko for slagtilfælde.

 Bavarian-konkurrent i nyt millionunderskud - lukker fabrik

 Nyt prostatakræftmiddel på vej mod godkendelse

 Dansk opfindelse effektiviserer kampen mod kræft 

 Analytikere: Salg af hele Bavarian Nordic mest sandsynligt

 Ny dansk medicinkandidat får kræft til at begå selvmord 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier