MedWatch

Botox-gigant satser milliarder på øjensygdomme

Allergan, der står bag de kosmetiske Botox-behandlinger, opruster på forskningen inden for øjensygdomme med en ny milliardaftale.

Foto: Colourbox

Medicinalselskabet Allergan koncentrerer sig ikke kun om at forskønne folks ansigter. Producenten af Botox, som bruges i kosmetiske forsøg, har også øjensygdomme i fokus, og det understreges tykt i en ny milliardaftale.

Allergan udvider samarbejdet med det schweiziske biotekfirma Molecular Partners for at opdage, udvikle og kommercialisere lægemidler til behandlingen af alvorlige øjensygdomme.

Molecular Partners vil modtage upfront-betalinger på 62,5 mio. dollar og har mulighed for at modtage op til 1,4 mia. dollar i samlede milepælsbetalinger samt royalties af potentielle fremtidige produkter.

50/50

Botox-behandlingerne og øjensygdomme har en del til fælles. Da man i midten af det 20. århundrede opdagede, at botulinumtoksin A kunne bruges til at kurere øjensygdomme, opdagede man hurtigt de eftertragtede kosmetiske effekter.

Ifølge Ritzau Finans bliver ca. 50 pct. af selskabets Botox-produktion i dag brugt til behandling af sygdomme, mens de øvrige 50 pct. bliver brugt til kosmetiske behandlinger.

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

 Nyt Novartis-middel mod øjenlidelse får medvind

 På vej mod en kur mod blindhed 

 Novo Nordisk vil behandle øjne og nyrer 

 Hemmelige investorer skyder fem millioner i øje-iværksættere 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier