MedWatch

Novartis slås for indisk patent på kræftpille

Den schweiziske gigant Novartis er på vej foran den indiske højesteret med en sag, der kan få store følger for resten af den globale medicinalindustri.

Foto: Novartis AG

Efter seks års lang kamp for at få patentbeskyttelse på for sit blockbuster-lægemiddel, kræftmidlet Gilvec, skal medicinalgiganten Novartis onsdag have sagen foran den indiske højesteret.

Sagen er den mest fremtrædende af flere patent-opgør med dyrbare lægemidler, skriver Wall Street Journal. Udfaldet på sagen vil klarlægge, hvor meget beskyttelse udenlandske firmaer kan forvente at få mod indiske konkurrenter, der laver billigere generiske versioner af deres produkter.

Da Indien i 2006 afviste Novartis’ ansøgning om patentbeskyttelse for lægemidlet, var myndighedernes argument, at den seneste version af midlet ikke var forbedret nok til at kunne få patentbeskyttelse under landets love. Novartis sagsøgte Indien og anklagede landet for at overtræde de forpligtelser, som Indien har via World Trade Organization.

 Industribaron vender op og ned på markedet for kræftmedicin

 Nyt Novartis-middel mod øjenlidelse får medvind 

 Novartis overgår forventningerne med beskeden vækst

 Indien vil give borgerne gratis medicin 

 

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier