MedWatch

Whistleblower: Genentechs praksis uetisk og ulovlig

En tidligere projektleder hos amerikanske Genentech beskylder i et søgsmål selskabet for at haste gennem studier af en højt profileret lægemiddelkandidat og overhøre hendes advarsler. Genentech afviser alle beskyldninger.

En tidligere klinisk forsker hos Roche-ejede Genentech har ifølge FierceBiotech indgivet en whistleblower-retssag mod selskabet, hvori hun hævder, at Genentech satte forsøgspersoner i fare, da de tvang en hurtig march gennem de kliniske studier af en høj-profileret lægemiddelkandidat.

Under studierne på det såkaldte Pi3 Kinase-lægemiddel, så Genentech ifølge den tidligere medarbejder og operationelle leder af studiet, Juliet Kniley, bort fra etablerede kliniske praksis i frygt for, at Roche ville snuppe stoffet.

Omgik standarder

Søgsmålet hævder, at Pi3 Kinase-holdet var skyldig i "ulovlig og uetisk adfærd" ved at omgå etablerede videnskabelige og etiske standarder, der kræves af medicinalforskere.

Juliet Kniley hævder, at hun klagede i 2008 og derefter blev sat ud af spillet i 2009 med en degradering efter at være blevet bedt om at komme videre med studiet. Og hun siger, at hun fik at vide to gange, at Roche ville "tage dette molekyle fra os", hvis de så hendes foreslåede tidsfrister.

Genentech afviser alle anklager.

 Whistleblowere tjener tykt på GSK-svindel

 Medicinalbranchens 10 største markedsføringsforlig  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier