MedWatch

Amylin-salg skal bolstre Eli Lillys forskning

En uventet hurtig milliardudbetaling fra Bristol-Myers Squibb-købet af den tidligere Eli Lilly-partner Amylin vil hovedsageligt gå til Eli Lillys F&U.

Foto: Eli lilly/PR

Overtagelsen af Amylin Pharmaceuticals har medført en uventet likvid tilstrømning til den tidligere partner Eli Lilly. Den Indianapolis-baserede lægemiddelgigant indkasserer en forudbetaling på1,26 mia. dollar fra Amylin efter det 5 mia. dollar store salg til Bristol-Myers Squibb.

Lilly havde forventet at modtage pengene over en længere årrække, som en del af den aftale,  der blev indgået sidste år, om at afbryde samarbejdet med Amylin.

"Med disse ekstra penge, vil vi fortsætte med at fremme vores pipeline af mere end 60 nye potentielle lægemidler under udvikling, samt finansiere anlægsinvesteringer, forretningsudvikling og tilbagekøb af aktier," sagde Lillys finansiel CFO Derica Rice i en erklæring torsdag.

Pengene bolstrer Lillys aktiver, idet selskabet arbejder videre med en større satsning på sen-fase udvikling af Alzheimers-lægemidlet Solanezumab. Lægemidlet er blevet spået blandede udsigter i fase 3-studierne til behandling af den hukommelsesstjælende sygdom, men hvis det lykkes, vil lægemidlet kunne indbringe milliarder af dollar.

Solanezumab kan potentielt afhjælpe den haltende indtjening hos medicinalgiganten efter generiske angreb på lægemidlet Zyprexa og snart Cymbalta. Administrerende direktør John Lechleiter har satset på endnu flere sene kandidater til at lede virksomhedens fremtidige vækst, uden at det tvinger ham til et større virksomhedsopkøb.

Læs hele artiklen fra FierceBiotech om den uventede pengetilstrømning til Eli Lilly her

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier