MedWatch

Victoza-kombination tegner lovende

En kombination af Victoza og den nye moderne insulin Tresiba har vist sig at have fordele.

Foto: Novo Nordisk/PR

Der hersker glæde i Novo Nordisk, efter et nyt kombinationslægemiddel til type 2-diabetikere er kommet succesrigt igennem det første af to afsluttende fase 3-studier.

Novos nye kombinationsmiddel til type 2-diabetikere, IDegLira, der kombinerer selskabets storsælgende stof Victoza med selskabets nye moderne insulin Tresiba, har vist sig at have fordele sammenlignet med de patienter, der kun fik det ene af de to stoffer.

"Vi synes, resultaterne er meget opmuntrende. Den meget positive konklusion er, at når man lægger de to stoffer sammen, så får man basalt set fordelene ved begge stoffer via en enkelt daglig injektion," siger koncernøkonomidirektør Jesper Brandgaard.

Sandsynligt spor at følge

Han peger på, at kombinationsproduktet kan have relevans for Victoza-patienter, der har svært ved at opnå den ønskede blodsukkerkontrol.

Studiet viser, at 81 pct. af patienterne i gruppen, der fik IDegLira, nåede den anbefalede behandlingsmål med et blodsukker, HbA1C på 7 pct., mens 70 pct. nåede et blodsukker på 6,5 pct. De tilsvarende tal for Victoza-gruppen var 61 og 41 pct., mens succesraten for Tresiba-patienterne var henholdsvis 65 pct. og 48 pct.

"Så man kan sige, at en intensiveringsvej, hvor man går fra Victoza-behandling til en behandling med et mix, er et meget sandsynligt spor for os at forsøge at forfølge," forklarer Jesper Brandgaard.

Ansøgning i 2013

For de patienter, der allerede er på insulin undersøger Novo Nordisk desuden, om der er fordele ved at tage Victoza oven i.Det netop afsluttede fase 3-studie viser i øvrigt, at Victozas fordele, slår igennem i kombinationsproduktet.

Victoza giver som enkeltbehandling et vægttab, og mixbehandling gav patienterne et vægttab på omkring 0,5 kg., mens Tresiba-patienterne tog 1,5 kg. på. De patienter, der alene fik Victoza tabte sig 3 kg.

Desuden havde patienterne, der fik IDegLira, færre tilfælde af hypoglykæmi, eller de meget kraftige fald i blodsukkeret, end de patienter, der fik Tresiba. I forvejen har Novos Tresiba den laveste forekomst af hypoglykæmi målt for et insulin.

Novo Nordisk venter at rapportere resultater for det andet af de to registreringsstudier med IDegLira i februar næste år i forbindelse med årsregnskabet for 2012. En markedsføringsansøgning kan ventes i 2013.

 Tabte markedsandele bekymrer ikke Novo

 Analytiker: Et stærkt, stærkt regnskab

 Novos bundlinje i kraftig vækst  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier