MedWatch

Elan rykker tættere på overtagelse efter Alzheimers-fiasko

Skuffende resultater i kliniske forsøg har sendt prisen på aktien ned. Og det højner muligheden for et opkøb, skriver Bloomberg.

Den 24. juli faldt Elan-aktien 15 procent - det største fald siden 2009 efter skuffende resultater for Alzheimers lægemidlet Bapineuzumab, der er udviklet i samarbejde med Pfizer Inc. og Johnson & Johnson. Hvis succesen for lægemidlet forsat udebliver, vil det efterlade Elan med multipel sklerose-behandlingen Tysabri som det eneste store produkt. En behandling, som Biogen delvist ejer, og som virker som yderligere drivkraft for en aftale med Biogen, siger Jefferies Group Inc. og Royal Bank of Canada (RBC).

På trods af at data fra Bloomberg viser, at Elan-aktien forsat er dyrere i forhold til indtjeningen sammenlignet med andre lægemiddelproducenter, kan udsigterne til at få fuldt ejerskab over Tysabri tilskynde Biogen til at byde mindst 15 dollar per aktie, hvilket vil være en merpris på 25 pct. sammenholdt med gårsdagens priser, udtaler RBC.

Tysabris salg vil blive fordoblet til 3 milliarder dollars om året inden for fem år, og Biogen kan, ifølge Jefferies, generere større profit som eneejer. En køber af det Dublin-baserede Elan vil samtidigt kunne drage fordel af Irlands lave selskabsskat.

"Biogen ville elske at købe Elan og derved eje 100 procent af Tysabri," siger Ib Sønderby, grundlægger og administrerende direktør for Zoar Invest i København i et telefoninterview. Sønderby, der fortæller, at han ejede Elan aktier igennem ti år, pressede på for ændringer i virksomhedens bestyrelse i 2010.

""Det ville være et langt lettere mål for dem, hvis de får succes med Bapineuzumab."

Læs hele artiklen om Biogens mulige overtagelse af Elan her

 

Alzheimers-medicin fra Pfizer og J&J fejler

Alzheimers-lægemidler foran skæbnemåneder

Nyt middel mod Alzheimers er ingen ubetinget succes 

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier