MedWatch

EU-konkurrencesag sender Lundbeck-aktien ned

Lundbeck-aktien er onsdag over middag tynget af de anklager, som EU-Kommissionen har fremsat mod selskabet.

Foto: PR/Lundbeck

Lundbeck-aktien er kommet under yderligere pres, efter EU-Kommissionen har sendt selskabet en klagepunktsmeddelelse med henvisning til, at Lundbeck har brudt konkurrencelovgivningen. Lundbeck afviser, at have gjort noget forkert.

Lundbeck-aktien taber 2 pct. til kurs 119,9. Kort før meddelelsen fra EU lå aktien i forvejen omkring 1 pct. lavere i kurs 121. Den faldt desuden 2,2 pct. tirsdag, da Reuters kunne berette, at EU var på vej med indsigelsen.

EU-Kommissionen er af den foreløbige opfattelse, at Lundbeck har indgået aftaler med fire kopiproducenter med henblik på at blokere markedsadgangen for kopiprodukter. Sagen vedrører Lundbecks første generations-antidepressiv, Citalopram, der markedsføres under navnet Cipramil. Ifølge Kommissionen har

Lundbeck betalt kopiproducenterne for at undlade at konkurrere. Det er både sket i form af direkte overførsler samt køb af generisk Citalopram på lager med henblik på senere destruktion, og distributionsaftaler, der garanterede et overskud.

Lundbeck vil nu gennemgå klagepunktsmeddelelsen samt Europa-Kommissionens foreløbige synspunkter og vil herefter indsende et svarskrift.

"På nuværende tidspunkt har Lundbeck ikke yderligere at tilføje, bortset fra at selskabet er overbevist om, at Kommissionens påstande kan afvises som ubegrundede," hedder det i pressemeddelelsen fra Lundbeck.

EU indledte undersøgelsen mod Lundbeck i starten af 2010.

 Lundbeck afviser EU-anklager

 EU anklager Lundbeck for lovbrud

 Bank: Lundbeck sag kan koste over en milliard kroner 

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier