Lundbeck: Vi har ikke hørt noget endnu

Lundbeck har endnu ikke hørt fra EU-Kommissionen om den sag, som kilder fortæller til nyhedsbureauet Reuters, at kommissionen vil indlede mod selskabet i løbet af ugen.
Foto: Lundbeck/PR
Foto: Lundbeck/PR

Danmarks andetstørste medicinalselskab Lundbeck har ikke hørt noget om den konkurrencesag som EU-Kommissionen angiveligt vil starte mod selskabet.

Det fortæller kommunikationschef i Lundbeck Ander Schroll til MedWatch.

"Der er en sag, hvor de indledte deres undersøgelser i 2010, og der har de udspurgt os og sendt spørgsmål. Og på et tidspunkt vender de tilbage til os med deres næste skridt i den sag, og når de gør det kan vi selvfølgelig kommentere på det. Men ind til videre har vi ikke hørt noget," siger han.

Det er nyhedsbureauet Reuters, der skriver at kilder har fortalt, at EU-kommissionen vil indlede en såkaldt konkurrencesag mod selskabet for at have skabt en markedsbarierre.

Læs også: Reuters: EU indleder konkurrencesag mod Lundbeck 

Undersøgelser siden 2009

Sagen, som Anders Schroll omtaler, blev startet tilbage i januar 2010. EU-Kommissionen havde mistanke om at Lundbeck har forsøgt, at forhindre generiske versioner af selskabets antidepressivmiddel Citalopram i at komme ind på det europæiske marked.

Allerede i december 2009 udførte embedsmænd fra EU-Kommissionen dog ransagninger af Lundbeck-kontorer og en række andre selskaber, blandt andre også Teva Pharmaceuticals, der er verdens største producent af kopimedicin. Dengang understregede EU-Kommissionen, at proceduren ikke var ensbetydende med en egentlig sag, men netop sådan en ser det altså nu ud til at munde ud i.

Lundbecks pressechef har tidligere over for DR Nyheder afvist at selskabet skulle have gjort noget galt.

"... Vi mener ikke, at vi har noget at skjule og mener ikke, at vi har gjort noget forkert. Vi fortsætter med at samarbejde med myndighederne, som vi hele tiden har gjort," sagde Mads Kronborg i 2010 da sagen blev kendt i offentligheden.

Lundbeck-aktien faldt kort før lukketid tirsdag med 2,2 pct. Den var dog allerede kort inden nyheden om den mulige sag kom frem nede med 1,6 pct.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også