MedWatch

EU bakker op om Vestens første genterapi

Efter at have afvist det i flere omgange anbefaler EMA nu at godkende en genterapibehandling. Hvis godkendelsen kommer i hus, vil være den første af slagsen i den vestlige verden.

Foto: EU-Parlamentet

Mennesker, der ikke kan fordøje fedt, skal kunne behandles med genterapi. Det anbefaler Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, skriver BBC og Reuters.

Det er mere end 20 år siden, at de første forsøg med genterapi fandt sted, og nu ser det endelig ud til, at der er hul igennem til det europæiske marked for en behandling.

Det er det lille hollandske biotekselskab UniQure, der står bag den anbefalede genterapi.

”Denne opbakning åbner for potentialet for genterapi, fordi det er første skridt med genterapi, både hvad angår EMA og FDA,” siger Jorn Aldag, direktør i UniQure, til Reuters.

Idéen bag genterapi er simpel: Hvis der en del af et menneskes dna, der ikke virker og derfor forårsager en sygdom, skal den del af dna'et udskiftes.

Den terapi, som Lægemiddelagenturet nu anbefaler, kan hjælpe patienter, der ikke kan nedbryde og optage fedt i kroppen, fordi det gen i deres dna, som skal gøre nedbrydningen mulig, er ødelagt.

Nyt EU-forslag vækker begejstring

 

Forsiden lige nu

Storbank ser lys fremtid for Coloplast

Medicokoncernen Coloplast har fået genskabt markedets optimisme omkring virksomheden, men der er langt mere at komme efter, vurderer den norske storbank DNB.

Lars Rebien breder Novo-fondens milliarder ud: "Det er vores mandat"

Under Lars Rebien Sørensens formandskab vil Novo Nordisk Fonden favne bredere end hidtil. Datalogi, it, bred naturvidenskab, sociale formål, humanitære formål og bæredygtige fødevarer bliver større indsatsområder. Det sker ud fra en overordnet devise om at forbedre sundheden i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier