MedWatch

EU bakker op om Vestens første genterapi

Efter at have afvist det i flere omgange anbefaler EMA nu at godkende en genterapibehandling. Hvis godkendelsen kommer i hus, vil være den første af slagsen i den vestlige verden.

Foto: EU-Parlamentet

Mennesker, der ikke kan fordøje fedt, skal kunne behandles med genterapi. Det anbefaler Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, skriver BBC og Reuters.

Det er mere end 20 år siden, at de første forsøg med genterapi fandt sted, og nu ser det endelig ud til, at der er hul igennem til det europæiske marked for en behandling.

Det er det lille hollandske biotekselskab UniQure, der står bag den anbefalede genterapi.

”Denne opbakning åbner for potentialet for genterapi, fordi det er første skridt med genterapi, både hvad angår EMA og FDA,” siger Jorn Aldag, direktør i UniQure, til Reuters.

Idéen bag genterapi er simpel: Hvis der en del af et menneskes dna, der ikke virker og derfor forårsager en sygdom, skal den del af dna'et udskiftes.

Den terapi, som Lægemiddelagenturet nu anbefaler, kan hjælpe patienter, der ikke kan nedbryde og optage fedt i kroppen, fordi det gen i deres dna, som skal gøre nedbrydningen mulig, er ødelagt.

Nyt EU-forslag vækker begejstring 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier