MedWatch

Neurosearch-aktien hamrer i vejret

Neurosearch-aktien stiger voldsomt til formiddag - forklaringen på stigningen er endnu usikker, men direktøren giver et forsigtigt gæt. (Opdateret kl. 13.00)

Foto: Jyllands-Posten

Der er tryk på Neurosearchs aktiekurs. Lige før middag var kursen oppe med 74 pct. til kurs 8,7, mens procentsatserne tidligere på dagen viste en stigning på hele 138 pct. til kurs 13.

Det begyndte allerede i fredags, hvor kursten fløj op med 33,3 pct. Selvom det endnu er uvist, hvad der er årsagen til de voldsomme stigninger, har adm. direktør og finansdirektør i Neurosearch René Schneider et forsigtigt gæt.

"Vores aktie har før været enormt volatil både i opadgående og nedadgående retning, uden at der har været specifikke nyheder," siger han og fortsætter:

"Jeg kan ikke sige, hvorfor folk ser ud til at købe aktien, men fordi vi har ikke udsendt nogen virksomhedsspecifikke nyheder, så det må være et eller andet uden for Neurosearch, der trigger det. Her kan man måske pege på - og det skal understreges, at det er ren spekulation - at fedmemidlet qnexa ser ud til snart at kunne blive godkendt af FDA."  

Qnexa er det amerikanske firma Vivus's lægemiddelkandidat, som ventes blive godkendt i morgen, d. 17. juli. Hvis Qnexa bliver godkendt, kan det åbne det op for USA's villighed for at indlemme andre fedmemidler til markedet. Qnexa har fået samme positive anbefaling fra FDA's ekspertpanel som Arena Pharmaceuticals fedmemiddel Lorcaserin, og Lorcaserin blev godkendt.

Neurosearch har selv fedmekandidaten Tesofensine, der er på vej ind i fase 3-studierne. Planerne er at udlicensere eller sælge Tesofensine, så firmaet kan koncentrere sig fuldt ud om at  finde en global partner til den anden lægemiddelkandidat Huntexil mod Huntingtons Sygdom. Om kursudsvinget kan have noget at gøre med Huntexil vides ikke.

Biotekselskabet har været i kontakt med fondsbørsen, eftersom børsen også har undret sig over stigningerne. 

 Neurosearch-chef: Jeg løber ikke fra problemerne 

 Topchef forlader Neurosearch

 Sundhedsstyrelsen dumper Neurosearch-studie 

 Banker sænker kursmål på Neurosearch i flæng 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier