MedWatch

Analytikere: Intet Novo-tab i Kina

En ændring af det danske tilskud til Novo Nordisks diabetesmiddel får ifølge analytikerne ikke nogen konsekvenser for selskabets vækst på det kinesiske marked. En frygt, som Novo Nordisk ellers i sin tid udtrykte i forbindelse med revurderingen.

Foto: AP

Det kommer ikke umiddelbart til at koste Novo Nordisk penge på det kinesiske marked, at revurderingen af det danske tilskud til selskabets insulinmidler Victoza og Levemir ser ud til at munde ud i en ændring fra generelt tilskud til klausuleret tilskud.

Det er den klare melding fra analytikere, som Berlingske har talt med.

"Det, at tilskuddet bliver begrænset i Danmark, mener jeg ikke, i sig selv får nogen betydning for Novos salg i Kina. Hvis listeprisen bliver sænket i Danmark, kan det få en betydning, men en begrænsning af tilskuddet vil ikke direkte få indflydelse på eventuelle tilskud i Kina,« siger medicinalaktieanalytiker Rune Majlund Dahl fra DNB Markets.

Han bliver bakket op af sin kollega Alistair Campbell, der er analytiker ved Berenberg Bank i London.

Prissætning i Europa har ikke indflydelse

"Jeg tvivler kraftigt på, at der er en sammenhæng mellem tilskud i Danmark og prissætning i Kina. Inden for Europa kan man argumentere for, at der sker et prisflow - men prissætning i Europa har ikke indflydelse på prissætning i andre dele af verden."

Novo Nordisk havde ellers tidligere været på banen med en udmelding om, at hvis Danmark valgte at begrænse tilskuddene til moderne insulinbehandling, ville det kunne betyde en nedjustering af forventninger til salget i Kina på omkring ti pct.

Novo Nordisk solgte diabetesmedicin for fem mia. kroner i Kina i 2011, hvilket svarer til en vækst på ti pct. i forhold til 2010 opgjort i lokal valuta. Moderne insulin er den primære bidragyder til væksten.

Over for Berlingske afviser Novo Nordisks kommunikationsdirektør, Mike Rulis, at Novo Nordisk skulle have forsøgt at overdrive den negative effekt af ændrede tilskud til diabetesmedicin i Danmark.

"Nej, det har vi ikke."

Han mener fortsat, at den danske tilskudspolitik har effekt på eksportmarkeder som for eksempel Kina.

 Novo: Tilskudstab vil få salg i Kina til at falde 10 pct

 Novo: Tilskudsændringer får konsekvenser

 Ændring i medicintilskud rammer Novo

 Danske medicinalfirmaer kæmper for talenter i Kina  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier