MedWatch

Knoglekonge og bankoprydders biotekfirma bløder

Der er dog fortsat egenkapital for godt 400 mio. kr. i de to kendte erhvervsfolks delejede firma, hvor den store værdiopskrivning fra 2009 bliver slået omkuld af mislykket slidgigtmiddel.

Foto: Jyllands-Posten

Børsen fortæller historien om den rutsjebanetur, som firmaet Tesch Allé de seneste år har været igennem. Selskabet er interessant, fordi det er ejet af den kendte biotek- og medicinalinvestor Claus Christiansen og Henning Kruse Petersen, den tidligere Nykredit-direktør, der i dag er mest kendt for sin rolle som bestyrelsesformand i Finansiel Stabilitet.

Også Henning Kruse Petersens to sønner, Jannik og Kasper, er medejere af Tesch Allé, der sidder på 36 pct. af aktierne i Nordic Bioscience.

Regnskabet for 2011 viser et underskud på 417,6 mio. kr. Det kan virke som et meget stort tab, og det gnaver da også cirka halvdelen af egenkapitalen bort, men det skal tages med, at der i 2010 blev foretaget en værdiopskrivning af aktiverne i selskabet i 2009 på 900 mio. kr.

Omdiskuteret

Det var i øvrigt en omdiskuteret værdiopskrivning, som Henning Kruse Petersen selv forklarede skyldtes, at han på den måde kunne mindske sin skattebetaling.

Til Børsen i dag siger flere store revisionsfirmaer, der dog ikke er citeret, at de finder den store værdiopskrivning af et lægemiddelfirma for usædvanligt, fordi et firma reelt ikke har nogen værdi før produkterne er ude på hylderne.

Og produktet fra Nordic Bioscience, der var et potentielt slidgigtmiddel, nåede aldrig på hylderne. Forsøg viste, at det ikke kunne opfylde de opstillede mål, og partneren Novartis droppede videreudviklingen af midlet.

Læs flere artikler fra FinansWatch her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier