MedWatch

Novo løftes pænt efter fedmenyhed

Det er ifølge Nordea "meget positivt", at en af Novo Nordisks konkurrenter har fået godkendt et lægemiddel mod fedme. Det samme mener investorerne, som giver aktiekursen et puf opad.

Foto: Richard Drew

Novo Nordisk trækker torsdag morgen det danske C20-indeks op i et gear højere end de øvrige europæiske markeder, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, onsdag aften godkendte Arena Pharmaceuticals' fedmemiddel, Lorcaserin.

Novo-aktien stiger med 3,2 pct. til 850,50 kr. efter godt 20 minutters handel.

Novo Nordisk har selv sin storsællert på diabetes-området, Victoza, i udviklingsfase III til fedmebehandling og venter at kunne lancere produktet på det amerikanske marked i 2014.

"Godkendelsen er i vores øjne meget positiv for Novo Nordisk, da det baner vej for, at Novo kan bruge lægemidlet Victoza som fedmemiddel. Hvis det bliver muligt, vil der åbne sig et kæmpe marked for Novo Nordisk," skriver Nordea i sit morgenbrev torsdag, der anbefaler Stærkt Køb.

 Sydbank: Vejen er banet for Novos fedme-medicin 

 USA godkender første fedmemedicin i 13 år 

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier