MedWatch

Novo løftes pænt efter fedmenyhed

Det er ifølge Nordea "meget positivt", at en af Novo Nordisks konkurrenter har fået godkendt et lægemiddel mod fedme. Det samme mener investorerne, som giver aktiekursen et puf opad.

Foto: Richard Drew

Novo Nordisk trækker torsdag morgen det danske C20-indeks op i et gear højere end de øvrige europæiske markeder, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, onsdag aften godkendte Arena Pharmaceuticals' fedmemiddel, Lorcaserin.

Novo-aktien stiger med 3,2 pct. til 850,50 kr. efter godt 20 minutters handel.

Novo Nordisk har selv sin storsællert på diabetes-området, Victoza, i udviklingsfase III til fedmebehandling og venter at kunne lancere produktet på det amerikanske marked i 2014.

"Godkendelsen er i vores øjne meget positiv for Novo Nordisk, da det baner vej for, at Novo kan bruge lægemidlet Victoza som fedmemiddel. Hvis det bliver muligt, vil der åbne sig et kæmpe marked for Novo Nordisk," skriver Nordea i sit morgenbrev torsdag, der anbefaler Stærkt Køb.

 Sydbank: Vejen er banet for Novos fedme-medicin 

 USA godkender første fedmemedicin i 13 år 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier