MedWatch

Skat: Medicinal- og medicoselskaber snyder med fradrag

Ved en gennemgang af 15 små og mellemstore medicinal- og medicoselskaber har Skat fundet snyd for 70 mio kr. Og snyderiet bliver endnu større, når man går i gang med de store selskaber, forudser myndigheden.

Foto: Carsten Andreasen, Jyllands-Posten

15 mindre og mellemstore danske medico- og medicinalselskaber har snydt for sammenlagt 70 mio. kr. i skat. Det viser en gennemgang, som Skat har lavet af selskabernes bilag, skriver dr.dk

Det er når selskaberne skal trække udgifter til eksempelvis læger og sygeplejerskers konferencer fra i skat, at snyderiet opstår, mener Skat.

Ifølge Jan Mosfeldt, afdelingschef i Skat, sker  skattesnyderiet, fordi selskaberne trækker udgifterne fra som salgsfremmende, hvilket giver 100 pct. fradrag. Men Skat mener, at udgifterne er repræsentationsomkostninger, og derfor kan selskaberne kun trække 25 pct. af beløbet fra.

"Det er ikke bevidst skatteunddragelse, men det er at gå på kanten, og det er det, vi prøver på at rulle op," siger Jan Mosfelt til dr.dk.

Vil gå efter de store

Efter gennemgangen af de 15 selskaber, vil Skat nu undersøge de 25 største medico- og medicinalselskaber herhjemme, og Jan Motzfelt har store forventninger til det udvidede projekt.

"Vi har allerede gennemgået tre selskaber for et år, og vi forventer at foretage reguleringer for 40-50 millioner kroner bare på det grundlag, og hvis tendensen går igen i de andre selskaber, så kommer vi til at foretage reguleringer for 700 til 800 millioner kroner," siger afdelingschefen.

Lægemiddelindustriforeningen har dog tidligere været efter Skat, for ikke at melde klart nok ud om, hvilke selskaber, der er tale om, og samtidig givet udtryk for, at man ikke var enig i Skats vurdering af, hvad der tæller som repræsentationsudgifter og salgsfremmende udgifter.

Læs mere her: Lægemiddelindustrien til møde med Skat om gråzone

Og her: Medico- og medicinalselskaber i Skats søgelys

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier