MedWatch

Medicinalindustri i opgør med sælgere

Flere internationale medicinalselskaber omorganiserer deres salg på de europæiske markeder og sender de traditionelle sælgere på pension. En større dansk aktør har netop gjort det, og en anden overvejer at følge trop.

Foto: Lundbeck/PR

Den traditionelle sælger, der banker på lægens dør med sin salgskuffert i hånden, er på vej på pension.

Medicinalindustrien er ifølge Berlingske Business nemlig ved at nytænke deres salgsorganisation. Senest kom det til udtryk, da Lundbeck i sidste uge meddelte, at man ville fyre 600, fortrinsvis sælgere med fokus på de praktiserende læger i Europa.

Årsagen var den økonomiske krise, og det faktum, at det i højere grad er myndigheder og specialister, frem for de praktiserende læger, der dikterer, hvilke lægemidler som skal sælges.

Ny organisation nødvendig

Og flere internationale medicinalselskaber har ifølge Berlingske Business allerede foretaget omstruktureringerne i Europa.

Samtidig er Leo Pharma i gang med en større strategiproces, hvor man har øget fokus på innovative løsninger.

Og ifølge Lars Olsen, der er koncerndirektør for salg og marketing, er innovative løsninger ikke kun nye produkter, men også ny organisation.

"Vi bliver nødt til at gøre vores marketing mere effektiv. Med det prispres vi oplever især i Europa, kan vi ikke vedligeholde et meget dyrt salgs- og marketingsetup," siger han til Berlingske Business.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier