MedWatch

Amerikansk børshus ser milliardmarked for GLP-1

Finanshuset Jefferies spår et voksende marked for GLP-1-behandlinger til diabetespatienter, hvilket blandt andet Novo Nordisk i forvejen tjener godt på.

Foto: Novo Nordisk/PR

Markedet for GLP-1-analoger til behandling af type 2 diabetes, såsom Novo Nordisks lægemiddel Victoza og Bydureon fra amerikanske Amylin, kan vokse til et højt encifret milliardbeløb i dollar. Det vurderer analytiker Thomas Wei fra det amerikanske børshus Jefferies på baggrund af samtaler med Amylins ledelse.

I et notat skriver Wei ifølge Bloomberg News, at Amylins ledelse venter, at GLP-1-analoger bliver en standard andenvalgsbehandling af type 2 diabetes.

Novo Nordisks solgte i første kvartal Victoza for knap 2 mia. kr., mens Amylins salg af sine GLP-1-analoger Byetta og Bydureon nåede 127,5 mio. dollar ligeledes i første kvartal. Ud over Novo Nordisk og Amylin arbejder også medicinalkæmperne Glaxosmithkline, Eli Lilly samt Sanofi og selskabets danske partner Zealand Pharma på at få nye GLP-1-analoger på markedet.

Amylin og Eli Lilly bragte for nylig deres samarbejdsaftale for Bydureon og Byetta til ophør med endelig afslutning i Europa i 2013. Amylin er samtidig i færd med at undersøge et salg af hele virksomheden, hvilket Jefferies forudser kan blive gennemført i september til omkring 30 dollar pr. aktie. Amylins nuværende aktiekurs er 27,39 dollar, svarende til en markedsværdi på 4,46 mia.dollar.

 Nyt mål for fedmemidler 

 Giganter i intens kamp om diabetesmarkedet 

 Nye diabetes-piller nærmer sig markedet 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier