MedWatch

USA giver løft til proteinfabrik

Mens Europa er præget af lav vækst og skærpet konkurrence, har kontraktproduktion af lægemidler vind i sejlende i USA, oplever en proteinfabrik med danske rødder.

Foto: Colourbox

Det er i USA, omsætningen for alvor kommer fra, når det gælder om at sælge kontraktproducerede proteiner. Det er i hvert fald det dansk-amerikanske biotekfirma CMC Biologics erfaring.

Selskabet lever af at producere alt fra dna til aktive farmaceutiske ingredienser til medicinalfirmaer, og væksten inden for området er ifølge CMC Biologics 25-50 pct. større i USA end i Europa relativt set.

”Der er flere penge, og der er mere mod på tilværelsen i USA, end der er i Europa,” siger David Kaufmann, formand for CMC Biologics og stiftende partner i European Equity Partners, til dagbladet Børsen.

Selskabets mål er at nå 1 mia. kr. i omsætning inden for to-tre år, men den europæiske vækst trækker forhåbningerne om at nå målet ned.

Væksten for markedet for kontraktproduktion af lægemidler vokser ifølge firmaet 5-8 pct. årligt globlat set, mens væksten i USA altså trumfer den europæiske vækst med 25-50 pct. relativt set.

Markedet for kontraktproducerede lægemidler er skiftet de seneste år. For det første er priskonkurrencen vokset. For det andet er antallet af lægemiddelprojekter i de tidlige faser er reduceret, så CMC Biologics har måttet investere ekstra for at satse større på forretningen i senfase-projekter.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier