MedWatch

USA giver løft til proteinfabrik

Mens Europa er præget af lav vækst og skærpet konkurrence, har kontraktproduktion af lægemidler vind i sejlende i USA, oplever en proteinfabrik med danske rødder.

Foto: Colourbox

Det er i USA, omsætningen for alvor kommer fra, når det gælder om at sælge kontraktproducerede proteiner. Det er i hvert fald det dansk-amerikanske biotekfirma CMC Biologics erfaring.

Selskabet lever af at producere alt fra dna til aktive farmaceutiske ingredienser til medicinalfirmaer, og væksten inden for området er ifølge CMC Biologics 25-50 pct. større i USA end i Europa relativt set.

”Der er flere penge, og der er mere mod på tilværelsen i USA, end der er i Europa,” siger David Kaufmann, formand for CMC Biologics og stiftende partner i European Equity Partners, til dagbladet Børsen.

Selskabets mål er at nå 1 mia. kr. i omsætning inden for to-tre år, men den europæiske vækst trækker forhåbningerne om at nå målet ned.

Væksten for markedet for kontraktproduktion af lægemidler vokser ifølge firmaet 5-8 pct. årligt globlat set, mens væksten i USA altså trumfer den europæiske vækst med 25-50 pct. relativt set.

Markedet for kontraktproducerede lægemidler er skiftet de seneste år. For det første er priskonkurrencen vokset. For det andet er antallet af lægemiddelprojekter i de tidlige faser er reduceret, så CMC Biologics har måttet investere ekstra for at satse større på forretningen i senfase-projekter.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier