USA giver løft til proteinfabrik

Mens Europa er præget af lav vækst og skærpet konkurrence, har kontraktproduktion af lægemidler vind i sejlende i USA, oplever en proteinfabrik med danske rødder.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det er i USA, omsætningen for alvor kommer fra, når det gælder om at sælge kontraktproducerede proteiner. Det er i hvert fald det dansk-amerikanske biotekfirma CMC Biologics erfaring.

Selskabet lever af at producere alt fra dna til aktive farmaceutiske ingredienser til medicinalfirmaer, og væksten inden for området er ifølge CMC Biologics 25-50 pct. større i USA end i Europa relativt set.

”Der er flere penge, og der er mere mod på tilværelsen i USA, end der er i Europa,” siger David Kaufmann, formand for CMC Biologics og stiftende partner i European Equity Partners, til dagbladet Børsen.

Selskabets mål er at nå 1 mia. kr. i omsætning inden for to-tre år, men den europæiske vækst trækker forhåbningerne om at nå målet ned.

Væksten for markedet for kontraktproduktion af lægemidler vokser ifølge firmaet 5-8 pct. årligt globlat set, mens væksten i USA altså trumfer den europæiske vækst med 25-50 pct. relativt set.

Markedet for kontraktproducerede lægemidler er skiftet de seneste år. For det første er priskonkurrencen vokset. For det andet er antallet af lægemiddelprojekter i de tidlige faser er reduceret, så CMC Biologics har måttet investere ekstra for at satse større på forretningen i senfase-projekter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også