MedWatch

Upsher-Smith køber biotekselskab for milliarder

Den privatejede medicinalvirksomhed Upsher-Smith vil købe den britiske biotekvirksomhed, hvori de allerede ejer 17 pct. af aktierne. Begge virksomheder er specialiseret i behandling af sygdomme i centralnervesystemet.

Foto: Julia Freeman-Woolpert / Stcok.Xchng

Upsher-Smith Laboratories, en specialiseret lægemiddelvirksomhed med hovedsæde i Maple Grove, USA, meddelte onsdag, at den har indgået aftale om at overtage det britiske biotekselskab Proximagen Group PLC for 554,7 mio. dollar.

Proximagen er specialiseret inden for udvikling og kommercialisering af lægemidler til sygdomme i centralnervesystemet, herunder epilepsi, Parkinsons og Alzheimers sygdom, der ligeledes er i fokus hos Upsher-Smith.

"Vi har været meget imponeret over kvaliteten og bredden af Proximagens portefølje af behandlinger, og engagementet og ekspertisen hos Proximagenz medarbejdere,"  sagde Upsher-Smith's CEO Mark Evenstad i erklæring.

Proximagen er en relativ nyoprettet, børsnoteret virksomhed med 45 medarbejdere. Overtagelsen af selskabet er kulminationen på et fire-års partnerskab mellem de to selskaber, hvor Upsher-Smith har fungeret som "strategisk aktionær" i den britisk-baserede selskab. Upsher-Smith har i forvejen en aktiepost på 17 pct.

Læs hele artiklen  fra Startribune om den nye virksomhedsovertagelse her

Verdens første vaccine til behandling af Parkinsons på vej

Rotteforsøg giver håb for Parkinson-patienter

Gennembrud giver fornyet håb om stamcellebehandling 

Mere fra MedWatch

Finansdirektør i ALK stopper

ALK’s finansdirektør, Søren Jelert, har valgt at fratræde sin stilling. Han ventes at forlade posten ved udgangen af maj næste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier