MedWatch

Möger giver nyrestød til videnfirmaer

Et snævert flertal i Folketinget vedtager ifølge dagbladet Børsen i dag et lovforslag, der vil ødelægge fremtiden for nye videntunge virksomheder, mener formanden for Højteknologifonden, Lundbeckfonden og direktøren i Symphogen.

Foto: Ritzau Scanpix/Niels Hougaard.

Regeringens og Enhedslisten lægger i dag stemmer til et lovforslag, der sætter fremtiden for videnvirksomheder på spil. Så klar er udmeldingen fra nogle af de danske branchefolk, skriver dagbladet Børsen.

I de første leveår har videntunge firmaer ofte underskud, men lovforslaget begrænser mulighederne for, at underskuddet kan reducere skatten, når der senere opstår overskud.

"Det er uanstændigt og direkte skadeligt, hvad regeringen foreslår. Der er virksomheder, som har investeret i god tro i mange år. Og så lige pludselig kan de ikke fratrække deres investeringer i skatten som hidtil," siger Jørgen Mads Clausen, formand for Højteknologifondens bestyrelse og Danfoss, til Børsen.

De skatteindtægter, man vil få, bliver meget beskedne i forhold til de skader, man påfører virksomhederne, fastslår han. Lundbeckfonden mener, at lovforslaget er et politisk selvmål.

"Over de senere år har vi investereret 450 mio. kr. i dansk biotek. I øjeblikket har vi en investeringsramme på 1,4 mia. kr. frem til udgangen af 2014. Så stort et beløb kommer vi ikke til at investere fremadrettet, hvis det her forslag kommer igennem," siger finansdirektør Bertil From.

Kirsten Drejer, adm. direktør i biotekfirmaet Symphogen, er lige som Jørgen Mads Clausen frustreret over regeringens mangel på lydhørhed. Hun påpeger, at hvis hun skulle starte en biotekvirksomhed op igen, bliver det ikke i Danmark, for "det giver ingen mening".

Intentionen med regeringens lovforslag er at ramme multinationale virksomheder, der opererer i Danmark uden at betale skat år efter år, fordi de kører med underskud.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier