MedWatch

IT-koks og tysk konkurrence koster dansk selskab dyrt

En dansk kopiproducent og parallelimportør af medicin må se sit driftsresultat halveret oven på problemer med IT og en skærpet konkurrence på især det tyske marked.

Danske Orifarm, der sælger parallelimporteret medicin og kopimedicin, har i 2011 måttet se sit driftsoverskud halveret. Således faldt det ifølge Børsen fra 40,2 til 19,3 mio. kr.

Selskabet havde problemer med konverteringen til et nyt IT-system, der kostede et stort tocifret millionbeløb, og samtidig blev konkurrenceforholdene skærpet på især det tyske marked, hvor man også måtte indføre højere rabatter.

Desuden er selskabet i færd med at flytte produktionen fra Danmark og Tyskland til Tjekkiet, hvilket vil påvirke det indeværende regnskabsår, som ventes at blive på niveau med 2012.

Dyr lovændring

Nettoomsætningen steg en anelse fra 651,9 til 654,2 mio. kr., men resultatet før skat faldt med 64 pct. - fra 33 til 12 mio. kr.

En tysk lovændring betød, at Orifarm i 2010 blev tvunget til at hæve rabatterne til de off. sygekasser med 10 pct.point til 16 pct., og i 2011 steg leverandørrabatten til de private sygekasser fra 0 til 16 pct.

Også på både det danske og svenske marked har Orifarm oplevet øget konkurrence.

 Dansk medicinalfirma afskediger 160 ansatte i Danmark 

Mere fra MedWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier