Novo-direktør: Fifty-fifty chance for insulinpille

Ifølge forskningsdirektør Mads Krogsgaard er chancen for at lykkes med en insulinpille mod diabetes 2 gået fra en-million-til-en for fem år siden til et 50-50 scenarie.
Direktør Mads Krogsgaard Thomsen | Foto: Novo Nordisk/PR
Direktør Mads Krogsgaard Thomsen | Foto: Novo Nordisk/PR

Efter seks år foreløbig udvikling af en insulinpille mod type 2 diabetes er der nu skabt et klart håb om, at det vil lykkes for Novo Nordisk – om end der fort sat er langt igen, skriver epn.dk.

"Forskningen går fremad og et nyt klinisk studie begyndte tidligere i denne måned. Oddsene for succes var en-million-til-en for blot fem år siden, men er nu vi rykket nærmere et 50-50 scenarie," siger Novo Nordisks forskningschef Mads Krogsgaard Thomsen til Bloomberg News.

Analytiker hos Exane BNP Paribas Vincent Meunier ser ifølge epn.dk et enormt salgspotentiale i størrelsesordenen 5-10 mia. dollars, hvis Novo Nordisk formår at udvikle og lancere insulinpillen. Foreløbig er lægemiddelkandidaten, et langtidsvirkende insulinanalog kaldet NN1953, dog kun i fase 1.

"Da vi begyndte dette, vidste vi, at det ville være meget, meget svært. Nu er jeg virkelig sikker på vi vil knække koden," siger Lars Fogh Iversen, der er leder af virksomhedens diabetes protein enhed.

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også