MedWatch

Novo-direktør: Fifty-fifty chance for insulinpille

Ifølge forskningsdirektør Mads Krogsgaard er chancen for at lykkes med en insulinpille mod diabetes 2 gået fra en-million-til-en for fem år siden til et 50-50 scenarie.

Direktør Mads Krogsgaard Thomsen | Foto: Novo Nordisk/PR

Efter seks år foreløbig udvikling af en insulinpille mod type 2 diabetes er der nu skabt et klart håb om, at det vil lykkes for Novo Nordisk – om end der fort sat er langt igen, skriver epn.dk.

"Forskningen går fremad og et nyt klinisk studie begyndte tidligere i denne måned. Oddsene for succes var en-million-til-en for blot fem år siden, men er nu vi rykket nærmere et 50-50 scenarie," siger Novo Nordisks forskningschef Mads Krogsgaard Thomsen til Bloomberg News.

Analytiker hos Exane BNP Paribas Vincent Meunier ser ifølge epn.dk et enormt salgspotentiale i størrelsesordenen 5-10 mia. dollars, hvis Novo Nordisk formår at udvikle og lancere insulinpillen. Foreløbig er lægemiddelkandidaten, et langtidsvirkende insulinanalog kaldet NN1953, dog kun i fase 1.

"Da vi begyndte dette, vidste vi, at det ville være meget, meget svært. Nu er jeg virkelig sikker på vi vil knække koden," siger Lars Fogh Iversen, der er leder af virksomhedens diabetes protein enhed.

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Dansk selskab skal lave patient-app til Janssen

Det digitale sundhedsfirma Daman skal levere en app-løsning til et klinisk forsøg udført af Janssen. App’en skal give større indsigt i, hvordan psoriasisgigt påvirker patienternes liv.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier