MedWatch

Bioporto får nu afvisning på skrift

Danske Bioporto har nu fået en skriftlig begrundelse for patentafvisningen af deres nyremarkør NGAL fra de euopæiske patentmyndigheder. (OPDATERET)

Nu foreligger det sort på hvidt. Bioporto har meddelt fondsbørsen, at den skriftlige begrundelse for den afvisning af cutoff-patentet på nyremarkøren NGAL, som de europæiske myndigheder (EPO) i starten af februar afgjorde, nu foreligger på myndighedernes hjemmeside.

Hovedafgørelsen er, at EPO vurderer, at der er utilstrækkelig beskrivelse i patentet til at udføre metoden som anført i krav 1.

Advokat Susanne Høiberg, der førte sagen for BioPorto og ligeledes ventes at føre ankesagen har gennemgået afvisningen og mener, at afgørelsen er fejlagtig.

Fortsat en regnefejl

"Begrundelsen hviler fortsat på en fejlagtig beregning for specificiteten, som resulterer i, at en alt for stor andel af patienter uden nyreskade synes at blive diagnosticeret som havende nyreskade. Den samme regnefejl forekom i Opposition Divisions foreløbige og ikke bindende vurdering, og er ikke ændret på trods af BioPortos oplysninger om, at denne fejl giver et fuldstændig forkert resultat," oplyser selskabet.

Allerede tilbage i februar besluttede selskabet at anke afgørelsen, hvilket betyder, at patentet fortsat er gældende.

 Bioporto får afvist cutoff-patent i Europa

 Fondsbørsen vil vurdere tegn på insiderhandel 

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier