J&J jagter kinesiske selskaber

Johnson & Johnson er “meget interesseret” i at opkøbe aktiver i Kina for at behandle sygdomme som psykiske lidelser og kræft. En direktør hos J&J udtaler, at virksomheden ønsker at matche eller overgå vækstraten på medicinalmarkedet i Kina.
Foto: Johnson&Johnson/PR
Foto: Johnson&Johnson/PR
Oversat af Frederikke Wind-Hansen

Virksomheden er interesseret i at købe kinesiske virksomheder eller produkter inden for mental sundhed, onkologi, immunologi, vacciner og håndkøbsmedicin, som er områder, hvor verdens største lægemiddelproducent ønsker at udvide deres produktportefølje yderligere, udtaler Thad Huston, som er direktør for J & J Xian-Janssen Pharmaceutical Ltd enhed.

"Vi ønsker at finde de rigtige tilbud. Virksomheder, der deler de samme værdier som Johnson & Johnson, og som leverer innovative produkter," sagde Huston i et interview i Beijing i går.

"Vi er ikke interesseret i at opkøbe generiske lægemidler eller traditionel kinesisk medicin for eksempel."

Udgifterne til lægemidler i Kina ventes at vokse med en årlig vækstrate på 19 til 22 procent ind till 2015, hvilket vil betyde lægemiddeludgifter på 125 mia. dollar. Ifølge forskere fra Conneticut, USA er det den højeste vækstrate på globalt plan.

Vores ambition er at matche eller overstige vækstraten på 17 pct. årligt, udtalte Houston. Xian-Janssen ønsker også at udvikle nye produkter ved tæt forskningssamarbejde med blandt andet Kinas Tsinghua Universitet og den nyopstartede Beijing-baserede forskningsenhed BeiGene Ltd.

J&J planlægger at introducere to til tre nye lægemidler i Kina hvert år, og i marts måned begyndte salget af Inveha Sustenna - en månedlig indsprøjtning til behandling af skizofrenibehandling. I Kina opfattes psykiske lidelser som skamfuldt, hvilet betyder at mange psykiske patienter ikke kommer i behandling, udtaler Huston.  

Hele hele Bloombergs artikel om J&J's planer på det kinesiske marked her

Johnson & Johnson skruer forventningerne op

Johnson & Johnson får milliardbøde for at vildlede læger  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også