MedWatch

Google-stifter finansierer medicinalfirmaers forskning

Sergey Brin, der har opbygget en enorm formue gennem Google, kaster af personlige årsager betydelige summer ind i GSK og Pfizers forskning i Parkinsonslægemidler.

Den ene af de to Google-stiftere, Sergey Brin, opdagede i 2008, at han har et gen, der prædisponerer ham for Parkinsons. Et gen, som han deler med sin mor, der allerede har udvklet sygdommen.

Dette fik ifølge Bloomberg den hovedrige IT-entreprenør (han har en anslået formue på 19 mia. dollar) til øge donationerne til forskningen på området.

Indtil videre har han doneret 132 mio. dollar, hovedsageligt til Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research. Og en del af pengene er gået direkte til GSK og Pfizers udvikling af lægemidler.

I 2009 donerede Brin 15 millioner dollar, der er møntet på udviklingen af såkaldt LRRK2-medicin, og han har været hovedsponsor på Fox Fondens LRRK2-indsats siden.

Donation kan resultere i kur

Sidste år lovede Brin at dække eventuelle yderligere nye donationer op til 50 millioner dollar, hvor halvdelen af pengene går direkte målrettet til forskning i LRRK2.

Pfizer kan ifølge Bloomberg have en LRRK2-medicin i menneskelige testforsøg om to til tre år. Mens penge fra fonden gav GSK mulighed for i 2009 at hyre kemikere til at arbejde på LRRK2-medicin.

Alastair Reith, der er GSK's forskningsleder på projektet, mener ikke, at arbejdet med lægemidlerne havde været muligt uden donationen, for hjernesygdomme er ifølge lederen ikke højt på prioritetslisten hos medicinalfirmaerne.

Mere fra MedWatch

Tidligere storaktionær holder døren på klem for ny investering i Orphazyme

Venturefonden Sunstone, der for nyligt solgte ud af sine aktier i Orphazyme, afviser ikke på et senere tidspunkt igen at skyde penge i selskabet, der torsdag fik en kold skulder af FDA til selskabets NPC-kandidat. Men fondens formål gør en geninvestering til en svær øvelse, lyder det fra general partner, Sten Verland.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier