MedWatch

Helt ny type kræftmidler på vej

Der er lang vej endnu, men en ny angrebsvinkel mod kræft er under udvikling. Ny type lægemidler viser i fase I-studier lovende resultater.

Forskere har ifølge Dagens Pharma testet et kræftmiddel, der er i stedet for at ramme særlige gener i kræftceller, er målrettet molekyler, der kontrollerer geners aktivitet.

Metoden bygger på epigenetik, hvor man belyser de forhold, der påvirker geners tænd-og-sluk mekanismer fremfor genet selv.

Ændringer i disse mekanismer i kræft-undertrykkende gener kan medføre adfærdsændringer i kræftceller, og flere epigenetiske lægemider er under udvikling.

I dette tilfælde er der tale om kræftmedikamentet CHR-3996, der er udviklet til at hæmme HDAC-enzymer i kræftceller og dermed rettet mod at bremse kræftceller i at vokse og sprede sig.

Et fase I-studie af medikamentet viste, at sikkerhed og tolerance overfor medikamentet var god - at medikamentet var forbundet med få bivirkninger, og man ser nu frem mod større kliniske studier.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier