MedWatch

Sydbank: Licensaftale ligner lille opjustering

De ekstra millioner, der ruller ind på kontoen hos Zealand Pharma efter en licensaftale med Abbott, vil formentlig få det danske biotekselskab til at opjustere.

Foto: HOUGAARD NIELS

Biotekselskabet Zealand Pharma offentliggjorde torsdag eftermiddag en licensaftale med det internationale medicinalselskab Abbott, som vil indbringe Zealand Pharma ekstra indtægter på 62 mio. kr. i 2012. Og det ligner en lille opjustering, vurderer Sydbank.

For de samlede milepælsbetalinger i indeværende år vil nå 166 mio. kr., fratrukket royaltybetalinger på 16 mio. kr. Og Zealand Pharma regner med, at de samlede driftsomkostninger for året vil ramme i intervallet 150-170 mio. kr.

"Med den her aftale får Zealand Pharma med sikkerhed ekstra milepælsbetalinger på 62 mio. kr., så det ligner bestemt et overskud i 2012. Det ligner en mindre opjustering i min verden," siger Søren Løntoft Hansen, der er biotek- og medicinalanalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Dermed kan Zealand Pharma styre mod lønsomhed i forretningen for andet år i træk, og det er usædvanligt for biotekselskaber, vurderer Søren Løntoft Hansen.

"Det er positive tegn fra Zealand Pharma i forhold til andre biotekselskaber, som ofte kører med underskud. Her har vi rent faktisk et biotekselskab, der er profitabelt," siger han.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier