MedWatch

Nævn varsler tilskudsændringer for antibiotika

Medicintilskudsnævnet indstiller hovedsageligt ændringer for tilskud til antibiotika, der primært bruges på sygehusene. Men også visse tabletter står til at miste deres tilskud.

Foto: Adrian Keith / Stock.Xchng

I forbindelse med Medicintilskudsnævnets revurdering af tilskudsstatus for antibiotika til systemtisk brug står bl.a. antibiotika til injektion og infusion til at miste deres tilskud.

Fordi disse typer antibiotika først og fremmest anvendes på sygehusene, anbefaler Medicintilskudsnævnet ifølge Dagens Pharma, at de ikke bør have generelt tilskud.

Det samme gælder for perorale lægemidler med indhold af lægemiddelstoffet erythromycin. Begrundelsen er, at der er flere bivirkninger og interaktioner ved erythromycin i forhold til de øvrige makrolider. Derfor mener Medicintilskudsnævnet ikke, at perorale lægemidler med erythromycin bør have hverken generelt eller klausuleret tilskud.

Filmovertrukne tabletter på 200 og 400 mg med indhold af lægemiddelstoffet metronidazol står også til at miste deres tilskud pga. deres høje pris. Der er nemlig ikke områder for disse styrker, som ikke kan dækkes af samme middel i styrkerne 250 og 500 mg.

 Kampen for at opdage ny antibiotika 

 Industrien: Omlægning af medicintilskud rammer de svage

 Medicintilskudsnævn: Vi er ikke restriktive 

 En halv milliard mindre til medicintilskud i 2011 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier