MedWatch

Sydbank fastholder syn på Lundbeck trods skuffende kvartal

Der er meget mere at komme efter i Lundbeck-aktien, på trods af at medicinalselskabet præsenterede skuffende tal for første kvartal.

Værdierne i Lundbecks attraktive pipeline er langtfra afspejlet i den nuværende aktiekurs. Det vurderer Søren Løntoft Hansen, der er aktieanalytiker i Sydbank.

Søren Løntoft Hansen fastholder derfor sin overvægtsanbefaling trods en skuffende omsætningsudvikling i Lundbecks første kvartal for 2012, der kom onsdag.

Omsætning faldt 8 pct. i første kvartal, hvilket er 5 pct.point dårligere end Sydbanks estimat. Resultatet af primær drift (EBIT) faldt 32 pct. i kvartalet i forhold til 1. kvartal 2011 og landede på 882 mio. kr.

"Kvartalsregnskabet er overordnet til den svage side. Investorerne bør dog efter vores vurdering i højere grad fokusere på Lundbecks pipeline. Vi ser en betydelig værdi i Lundbecks pipeline med potentielle lanceringer indenfor to år af depressionsmidlet LU21004, depotformuleringen af psykosemidlet Aripiprazol, alkoholpillen Selincro og kræftmidlet Treanda i Canada. Vi ser frem mod offentliggørelsen af data fra studierne med LU21004 i 2. kvartal 2012. Positive data vil efter vores vurdering være en markant kurstrigger," skriver Søren Løntoft Hansen.

Lundbeck fastholdt helårsprognosen i regnskabet. Den lyder på en omsætning på 14,5-15,2 mia. kr., EBITDA på 3,0-3,5 mia. kr. og EBIT på 2,0-2,5 mia. kr.

 Lundbecks bagvendte pipeline

 Jyske: Regnskab ændrer ikke på stærk købsanbefaling 

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier