MedWatch

”Det ville være en katastrofe for Danmark, hvis Novo Nordisk flyttede ud.”

Novo Nordisk Fondens formand understreger, at det er af afgørende betydning for en virksomhed som Novo Nordisk, at det videnskabelige fundament i regionen er i top.

Foto: Novo Nordisk/PR

”Det vil være en katastrofe for Danmark, hvis Novo Nordisk flyttede ud.”

Det siger formanden for Novo Nordisk Fonden, Ulf J. Johansson, i dag i et interview med Børsen.  I Interviewet fortæller han, at fondens strategi er, at ”en symbiose af højteknologiske vækstvirksomheder og et dynamisk vidensmiljø skal holde Novo-selskaberne i Danmark.”

Det er ifølge formanden meget vigtigt, at de mange vækstvirksomheder, baseret på højteknologi , forbliver i regionen, ligesom forskningen skal fastholdes på et højt niveau. Dermed er der det rette fundament til at ekspandere ud fra regionen.

”Hvis ikke den videnskabelige forskning følger med i den internationale konkurrence, så vil virksomheden heller ikke kunne have sin base her. Så det bliver en slags hjælp til selvhjælp,” siger han.

Novo Nordisk Fonden vil i år forhøje støtten til dansk forskning og opbygning af videnscentre inden for lægemiddeludvikling, skriver Børsen. Fonden hæver således udbetalingen fra 450 mio. kr. i 2011 til knap 1. mia. kr. i 2012 og 2013.

Formandsskifte på vej i Novo Nordisk 

Novo's formue runder 132 milliarder kroner 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier