MedWatch

Formandsskifte på vej i Novo Nordisk

Den danske medicinalgigant Novo Nordisk skal af med sin nuværende bestyrelsesformand i 2013. Den nye ventes at blive et kendt ansigt.

Sten Scheibye | Foto: Mik Eskestad, Jyllands-Posten

Et formandsskifte er på vej hos Novo Nordisk, efter at selskabets nuværende formand, Sten Scheibye, er blevet indvalgt i bestyrelsen for Novo Nordisk Fonden med henblik på her at overtage formandsposten i 2013.

"Sten Scheibye har meddelt bestyrelsen i Novo Nordisk A/S, at han på den baggrund forventer at udtræde af selskabets bestyrelse på den ordinære generalforsamling i marts 2013," skriver Novo Nordisk i en meddelelse.

Medicinalselskabets bestyrelse venter at foreslå den nuværende næstformand, Göran Ando, som formand i 2013 og vil offentliggøre sit forslag til ny næstformand næste år inden generalforsamlingen. Som medlem af Novo Nordisk Fondens bestyrelse betragtes Sten Scheibye nu som ikke-uafhængigt medlem af bestyrelsen for Novo Nordisk, lyder begrundelsen.

“Jeg er meget glad for, at Göran Ando har sagt ja til at overtage formandshvervet i 2013 og dermed sikre en smidig overgang. Han har været medlem af bestyrelsen i mere end syv år, de sidste seks år som næstformand, og har imponeret os alle med sin ekspertise og indsigt," siger Sten Scheibye i meddelelsen.

Som medlem af Novo Nordisk Fondens bestyrelse betragtes Sten Scheibye ikke længere som et uafhængigt medlem af Novo Nordisk-bestyrelsen for Novo Nordisk. Dermed er fire ud af Novo Nordisks otte bestyrelsesmedlemmer uafhængige.

Sten Scheibye blev indvalgt i bestyrelsen for Novo Nordisk i 2003. Han blev valgt til næstformand i 2004 og til formand i 2006.

Novo sætter fart på rekrutteringen i USA

Novo-direktør: Pipeline frafald er en del af udviklingsarbejdet

Novo Nordisk fastholder topform 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier