MedWatch

Amylin holder kursfest efter salgsmelding

Aktiekursen på Amylin er steget kraftigt, efter selskabet, der laver en konkurrent til Victoza, er sat til salg.

Novo Nordisks amerikanske rival Amylin Pharmaceuticals skød mandag i vejret med raketfart, efter oplysninger i pressen om, at selskabet er sat til salg

Aktien i Amylin steg næsten 14 pct. til det højeste niveau siden august 2008, efter flere medier, heriblandt New York Times, kunne fortælle, at Amylin har hyret investeringsbankerne Credit Suisse og Goldman Sachs samt et advokatfirma til at undersøge mulighederne for et et salg af hele virksomheden. Det sker efter pres fra den kendte aktionæraktivist og milliardær Carl Icahn i kølvandet af Amylin s afvisning af Bristol-Myers Squibbs bud på 22 dollar tidligere i år.

Flere medicinalvirksomheder nævnes som mulige købere af Amylin og selskabets diabetes 2-middel, Bydureon, der ligger i direkte konkurrence med Novo Nordisks tilsvarende middel Victoza.

Blandt emnerne er en række selskaber, der i forvejen har diabetesmedicin i deres portefølje, og som derfor ventes at kunne høste synergier, hvis deres sælgere får endnu et diabetesmiddel med i tasken. Blandt de bud på købere, der har været vfremme, er franske Sanofi, britisk-svenske AstraZeneca, japanske Takeda, amerikanske Merck samt selvfølgelig Bristol Myers-Squibb. De fire sidstenævnte sælger diabetespiller, mens franske Sanofi er blandt Novos største konkurrenter på insulinmarkedet.

Skulle Amylin blive solgt, vil Novo Nordisks supersællert Victoza næppe stå særligt meget dårligere i konkurrencebilledet, har analytiker i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen, tidligere vurderet over for Ritzau Finans.

"Jeg tror ikke rigtigt, at det er en historie, som kommer til at påvirke Novo Nordisk. Bliver det Sanofi, vil det nok være svagt negativt, men jeg tror ikke, at rygtet vil være nok til at påvirke kursen i dag. Samtidig kunne det på den længere bane også være positivt for Novo Nordisk, hvis det blev Sanofi, fordi jo stærkere Sanofi bliver i diabetessegmentet, jo ringere sandsynlighed er der for, at det vil indgå i skarp priskonkurrence på insulinmarkedet," vurderede Alm. Brand-analytikeren, da rygterne om et salg af Amylin poppede op første gang for knap fire uger siden.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier