MedWatch

Mulig guldgrube i dyr og langsom forskning

Danske forskningsprojekter er 20-30 pct. dyrere end i USA og tager 1-2 år længere tid, viser en analyse. Det skyldes et fælles europæisk syndrom, mener formanden for Det Strategiske Forskningsråd – et syndrom, som et nyt dansk firma nu vil tjene penge på.

Foto: Boris Roessler

Der er erhvervspotentiale i den dyre og langsommelige danske forskning. Det tror Bjarne Schou, der for nylig har stiftet forskningsservicefirmaet Cebio. Et firma, som kan hjælpe forskningsinstitutioner og firmaer med nogle af de praktiske opgaver i forskningsprocessen.

Idéen til firmaet kom, efter at Bjarne Schou i sit konsulentfirma Modus2 lavede en pilotanalyse, som giver et fingerpeg om prisforskellen og forskellen i tidsforbruget i henholdsvis amerikansk og dansk forskning.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs alt om Lundbecks kvartalsregnskab

Lundbeck kommer ud af andet kvartal med en prangende økonomi, men et fejlet studie med Vyepti i Kina løber med opmærksomheden hos investorerne. Medicinalselskabet er endnu engang blevet sagsøgt i USA.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier