MedWatch

Nyt Novo-insulin kan gøre diabetikere trygge om natten

Novo Nordisks nye insulin Degludec reducerer forekomsten af hypoglykæmi om natten med en fjerdedel. Ifølge dansk professor er netop det problem frygtet blandt diabetikere.

Degludec-molekyle | Foto: Novo Nordisk/PR

Diabetikere kan i fremtiden få mindre risiko for at opleve et lav blodsukker også kaldet hypoglykæmi, om natten.

Det viser resultaterne fra to fase-III studie med det nye Novo Nordisk-insulin, Degludec. Resultaterne bliver publiceret i det britiske lægetidsskrift The Lancet 21. april.

“Lavt blodsukker er en stor bekymring både for diabetikere, deres familie samt behandlerne. Det kan ofte resultere i underbehandling,” siger professor, dr.med. Kjeld Hermansen fra Medicinsk Endokrinologisk afdeling på, Aarhus Universitetshospital.

Han er en af de danske forskere, der har deltaget i det kliniske udviklingsprogram.

“Især lavt blodsukker om natten er frygtet, fordi det opstår, mens patienterne sover, og de derfor kan være ude af stand til at tage de nødvendige modforholdsregler. Nyere insulintyper som insulin degludec, der ser ud til at kunne nedsætte risikoen for natlige tilfælde af lavt blodsukker med cirka 25 pct., kan være med til at mindske denne frygt, "siger Kjeld Hermansen.

Har indsendt ansøgning

Degludec er et ultralangtidsvirkende insulin, som Novo Nordisk har i klinisk udvikling, og reduktionen på 25 pct. er sammenlignet med insulin glargin. Det danske medicinalselskab har allerede indsendt en registreringsansøgning for insulin degludec til brug én gang dagligt til Det Europæiske Lægemiddelagentur og FDA i september 2011. Der er desuden indsendt registreringsansøgning i Japan, Canada og Schweiz.

De to fase 3-studier med tilsammen 1.635 deltagere var såkaldte ‘treat-to-target’-studier, hvilket vil sige, at patienternes insulindoser blev justeret systematisk for at opnå etsåkaldt foruddefineret fasteblodsukkerniveau.

Det betød, at patienterne i begge studier opnåede sammenlignelige forbedringer i blodsukkerreguleringen, og forskerne havde derfor mulighed for at bevise forskellen.

  “Vi er meget glade for det potentiale, insulin degludec har vist med hensyn til at mindske risikoen for hypoglykæmi hos diabetikere, der bruger basale insulinanaloger," siger Novo Nordisks koncernforskningsdirektør, Mads Krogsgaard Thomsen.

Forekomsten af patienter med lavt blodsukker om natten var lavere for både type 1- og type 2-diabetikere, der fik insulin degludec, sammenlignet dem patienter, der fik insulin glargin.

  Lars Rebien: Krig på kopi-produkter er den største trussel

  Novo Nordisk bruger kassen på Degludec-lancering 

 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier