MedWatch

Direktør: Beløn forskere der forsker på tværs af Øresund

Gør det til et præstationsmål og en del af afløningsfundamentet for forskere at kaste sig ud i Øresundssamarbejde, hedder det fra Stig Jørgensen, adm. direktør i Medicon Valley Alliance. Han har også et par forslag til, hvordan man kan sætte mere fut i embedsmændenes lyst til samarbejde over sundet.

Foto: Medicon Valley Alliance/PR - Stig Jørgensen

Hvis mentale og kulturelle hindringer i Øresundsregionen ryddes af vejen, er der masser af potentiale i forhold til bl.a. forskning, kliniske forsøg og indkøb til hospitaler. Det gælder ikke mindst hindringer på politisk og administrativt niveau.

Det skriver Stig Jørgensen, adm. direktør, Medicon Valley Alliance, i dag i en kronik i Berlingske. Kronikken skal ses i lyset af, at Folketinget i dag holder temadag om grænsehindringer.

”En af nøglerne til at komme videre er at gøre det personligt meriterende for eksempelvis embedsmændene i regionerne og forskerne på universiteterne at kaste sig ud i et Øresundssamarbejde,” skriver direktøren og peger på tre forslag:

*Gør det karrierefremmende for embedsmandsværket at deltage i tværnationalt samarbejde.

* Udveksl to-tre medarbejdere mellem Region Skåne og Region Hovedstaden i tre år ad gangen med den fælles opgave at skabe synergi inden for et område.

*Lad forsknings – og uddannelsessamarbejder på tværs af Sundet indgå i forskernes præstationsmål og aflønningsfundament.

Gode eksempler

Han peger på nogle eksempler, hvor samarbejde kunne fremmes:

*”Antallet af forskningssamarbejder i Øresundsregionen som leder til en fælles videnskabelig publikation er siden år 2000 gået fra 2 til 4 %. Det tal burde være meget større.”

*”Regionerne Skåne, Hovedstaden og Sjælland anvender tilsammen årligt knap 100 mia. kr. til sygehusvæsenet. Begge sider har dyrt apparatur og anden kapacitet, der ikke udnyttes optimalt.”

*”Samme hospitalsvæsen indkøber årligt udstyr og varer til driften i størrelsesordenen 10-15 mia. kr. Gennem en koordineret indsats med fælles indkøb, lager og distribution kunne mange penge spares, og ressourcer frigives til den egentlige patientpleje.”

*Klinisk forskning.

Danske firmaer undersøger mulighederne for nyt nordisk center

Nyt center for nanomedicin i støbeskeen

Direktør: Både professorer og rektorer skal tænke mere kommercielt

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier