MedWatch

Direktør: Beløn forskere der forsker på tværs af Øresund

Gør det til et præstationsmål og en del af afløningsfundamentet for forskere at kaste sig ud i Øresundssamarbejde, hedder det fra Stig Jørgensen, adm. direktør i Medicon Valley Alliance. Han har også et par forslag til, hvordan man kan sætte mere fut i embedsmændenes lyst til samarbejde over sundet.

Foto: Medicon Valley Alliance/PR - Stig Jørgensen

Hvis mentale og kulturelle hindringer i Øresundsregionen ryddes af vejen, er der masser af potentiale i forhold til bl.a. forskning, kliniske forsøg og indkøb til hospitaler. Det gælder ikke mindst hindringer på politisk og administrativt niveau.

Det skriver Stig Jørgensen, adm. direktør, Medicon Valley Alliance, i dag i en kronik i Berlingske. Kronikken skal ses i lyset af, at Folketinget i dag holder temadag om grænsehindringer.

”En af nøglerne til at komme videre er at gøre det personligt meriterende for eksempelvis embedsmændene i regionerne og forskerne på universiteterne at kaste sig ud i et Øresundssamarbejde,” skriver direktøren og peger på tre forslag:

*Gør det karrierefremmende for embedsmandsværket at deltage i tværnationalt samarbejde.

* Udveksl to-tre medarbejdere mellem Region Skåne og Region Hovedstaden i tre år ad gangen med den fælles opgave at skabe synergi inden for et område.

*Lad forsknings – og uddannelsessamarbejder på tværs af Sundet indgå i forskernes præstationsmål og aflønningsfundament.

Gode eksempler

Han peger på nogle eksempler, hvor samarbejde kunne fremmes:

*”Antallet af forskningssamarbejder i Øresundsregionen som leder til en fælles videnskabelig publikation er siden år 2000 gået fra 2 til 4 %. Det tal burde være meget større.”

*”Regionerne Skåne, Hovedstaden og Sjælland anvender tilsammen årligt knap 100 mia. kr. til sygehusvæsenet. Begge sider har dyrt apparatur og anden kapacitet, der ikke udnyttes optimalt.”

*”Samme hospitalsvæsen indkøber årligt udstyr og varer til driften i størrelsesordenen 10-15 mia. kr. Gennem en koordineret indsats med fælles indkøb, lager og distribution kunne mange penge spares, og ressourcer frigives til den egentlige patientpleje.”

*Klinisk forskning.

Danske firmaer undersøger mulighederne for nyt nordisk center

Nyt center for nanomedicin i støbeskeen

Direktør: Både professorer og rektorer skal tænke mere kommercielt

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier