MedWatch

Novo: Markedet sætter halvsløje odds i Prandin-sag

Aktiemarkedet er klar til konkurrence på markedet for Novo Nordisk Prandin, og derfor har et nederlag i den amerikanske højesteret ikke haft konsekvenser for aktiekursen.

Foto: Novo Nordisk/PR

Novo Nordisk har netop tabt en udløber af slagsmålet med kopiselskabet Caraco om det 1 mia. kr. store amerikanske marked for Novos diabetespille Prandin/Prandimet. Reaktionen på aktiemarkedet er imidlertid ikke eksisterende, og det skyldes ud over Prandins relativt begrænsede indflydelse på Novos samlede forretning også, at analytikerne allerede har forudset, at kopikonkurrencen kommer.

"Jeg mener, at konsensus estimerer et fald i omsætningen af Prandin på 700 mio. kr. i år, så med det in mente, så antager markedet jo, at der kommer generika i USA," siger medicinalanalytiker i Nordea Michael Novod til Ritzau Finans.

Novo Nordisk meddelte tirsdag aften, at den amerikanske højesteret har omstødt en kendelse, som retsinstansen "US Court of Appeals for the Federal Circuit" afsagde i april 2010. Dermed vil Caraco kunne forsøge at ændre Novo Nordisks anvendelsesbeskrivelse hos den amerikanske lægemiddelstyrelse af den behandlingsmæssige brug af Prandin. Den dækker i dag tre anvendelser, hvoraf Novo har patent på den ene - en kombination af Prandin og diabetespillen Metformin.

Kan ikke ændre indlægsseddel

Hvis Novo Nordisks nuværende Use Code fastholdes, vil Caraco ikke have mulighed for at undlade Prandin/Metformin-kombinationen i den godkendte indlægsseddel, hvilket Caraco ifølge Novo Nordisk har erkendt vil være patentkrænkelse. Selve patentet udfordres af Caraco i en anden verserende sag ved Court of Appeals for the Federal Circiut, som nu ventes genstartet.

Novo Nordisk skriver selv i sit årsregnskab, at det ikke venter, at de verserende sager om Prandin får væsentlig indvirkning på selskabets resultater eller pengestrømme. Aktien sluttede onsdag 0,5 pct. lavere i kurs 850, efter at have sat rekord tidligere onsdag i kurs 866.

Ud over Caraco fører Novo Nordisk retssager om Prandin mod Paddock, Sandoz og Lupin.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier