MedWatch

Superlegater skal tiltrække topforskere

To legater på 40 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden skal få de bedste hjerner til Danmark.

Med oprettelsen af to ekstraordinært store og ekstraordinært lange legater, skal nogle af de bedste forskere i udlandet få øjnene op for Danmark.

De 40 mio. kr, der fordeles over syv år, skal gå til forskningsledere, der beskæftiger sig med områderne biomedicin og bioteknologi.

To områder Danmark allerede gør sig bemærket inden for i en international sammenhæng.

Skal findes i udlandet

Forskere der er ansat inden for Danmarks grænser må kigge langt efter de mange millioner, da en af betingelser for at opnå legatet er, at man arbejder i udlandet.

Derudover stilles der ingen krav til nationalitet, så en dansker ansat i udlandet kan også søge de to legater, der går under navnet Novo Nordisk Foundation Laureate Research Grants.

”Formålet med legaterne er at styrke internationaliseringen af biomedicinsk og bioteknologisk forskning på danske universiteter, så Danmark for alvor kan markere sig som forskningsfyrtårn på den internationale scene,” siger Birgitte Nauntofte, der er direktør i Novo Nordisk Fonden.

Er man en af heldige og dygtige, der får tildelt de 40 forskningsmillioner, så er der efter de første syv år mulighed for at få forlængelse med endnu syv år og 35 mio. kr. yderligere til forskningen.

På tværs af grænser

Den store støtte i form af de nye legater skal gøre det muligt for forskerne at lave langsigtede projekter med samarbejder i udlandet og med forskere inden for andre videnskabelige grene.

Novo Nordisk Fonden har eksisteret siden 1923 og uddelte sidste år knap 450 mio. kr. der primært gik til forskning i Danmark.

Det er den frie og uafhængige sundhedsvidenskabelige forskning, der ifølge fonden, står først i rækken, når pengene skal uddeles.

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier