Neurosearch fortsætter intensiv partner- og kapitaljagt

Neurosearch søger nu en partner til globale rettigheder til satsningen Huntexil - og er "åben over for at drøfte forskellige udviklingsscenarier, forretningsmodeller og strategiske alternativer."  Biotekselskabet har erkendt, at det bliver svært at få lægemidlet igennem nåleøjet ved FDA.
Foto: Jyllands-Posten
Foto: Jyllands-Posten
Af Ritzau Finans

Neurosearch er fortsat på såvel partner- som kapitaljagt til Huntexil. Det skriver selskabet i en opdatering.

Biotekselskabet har fulgt to muligheder: Identificering af en partner, der kan markedsføre Huntexil uden for Europa, og finansiering gennem en kapitalrejsning.

I 2011 og i løbet af 1. kvartal 2012 har Neurosearch været i dialog med et antal selskaber om et muligt samarbejde om at udvikle og markedsføre Huntexil uden for Europa. Indtil videre er det resultatløst, men der arbejdes videre, skriver biotekselskabet i opdateringen.

"Selv om vi har oplevet seriøs interesse for et potentielt partnersamarbejde, står det nu klart, at kravene fra de amerikanske myndigheder, FDA, om at vise statistisk signifikans på yderligere et endepunkt har øget den risiko, der er forbundet med programmet og dermed også sandsynligheden for myndighedsgodkendelse i USA. Dette har hindret os i at kunne indgå en gensidig acceptabel aftale om rettigheder uden for Europa," skriver Neurosearch.

I lyset heraf har NeuroSearch besluttet at søge efter en partner til globale rettigheder, og selskabet fortsætter dialogen på det grundlag.

"Ved indgåelse af et sådant samarbejde er Neurosearch åben over for at drøfte forskellige udviklingsscenarier, forretningsmodeller og strategiske alternativer," fremhæver Neurosearch.

Neurosearch er desuden i tæt dialog med eksisterende aktionærer såvel som med potentielle nye investorer om deres mulige deltagelse i en kapitalrejsning, som kunne gøre det muligt for Neurosearch at beholde alle rettigheder til Huntexil, indtil resultaterne fra Prime-HD-studiet foreligger.

Det danske biotekselskab er helt klar over nødvendigheden i at finde løsninger for at sikre selskabets overlevelse.

"Neurosearch fremhæver nødvendigheden af at intensivere selskabets søgen efter partnere eller investorer og på kort sigt at nå frem til en konklusion vedrørende den fortsatte finansiering med henblik på at fortsætte udviklingen af Huntexil og driften af Neurosearch. Såfremt dette forløb ikke får et positivt udfald, vil bestyrelsen gøre, hvad der er nødvendigt for at sikre aktionærernes og øvrige interessenters interesser," skriver Neurosearch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også