MedWatch

Victoza officielt bedre end rival-insulin

Novo Nordisk har nu officielt papir på, at selskabets type 2-diabetes-middel Victoza giver bedre blodsukkerkontrol og vægtreduktion end supersællerten Januvia fra det amerikanske medicinalselskab Merck.

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har netop godkendt en ny opdateret indlægsseddel, hvoraf det fremgår, at Victoza virker bedre end Januvia. Det oplyser Novo Nordisk i en meddelelse langfredag.

Opdateringen bygger på et 26-ugers sammenligningsstudie mellem Victoza og Januvia, der blev offentliggjort i august 2009. Ud over konklusionerne i dette studie er Victozas indlægsseddel opdateret med data, der demonstrerer sikkerheden og effekten ved at tilføje langtidsvirkende insulin til Victoza og diabetespillen Metformin til behandling af voksne med type 2-diabetes.

Victoza solgte i 2011 for 5991 mio. kr., og har dermed status af blockbuster med et årligt salg på over 1 mia. dollar. Der er dog stadig langt op til Januvia.

Pillen solgte i 2011 for 4,7 mia. dollar inklusiv salg af pillen Janumet, der kombinerer Januvia og Metformin. Januvias store succes kan skyldes, at den kommer i pilleform. Victoza tages via injektion.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier