Børsaktivist presser Novo-rival til frasalg

Den kendte børsaktivist Carl Icahn er igen på barrikaderne.
AF RITZAU FINANS

Novo Nordisks amerikanske konkurrent Amylin presses nu af den kendte børsaktivist Carl Icahn til at lade sig overtage. Carl Icahn, der er Amylins tredjestørste aktionær, siger onsdag ifølge Bloomberg News, at det vil være en fejltagelse ikke at forfølge et salg af virksomheden.

Meldingen kommer, efter at Bloomberg News i sidste uge kunne berette, at Amylin synes at være på vej til at blive slugt af en af de store medicinalvirksomheder.

Ifølge unavngivne kilder afviste Amylin i februar en henvendelse fra Bristol-Myers Squibb og et ikke-bindende købstilbud på 3,5 mia. dollar eller 22 dollar pr. aktie. Oplysningerne affødte samtidig spekulationer om, at andre medicinalvirksomheder lå på lur.

Amylin konkurrerer med Novo Nordisk på markedet for GLP-1-analoger til behandling af type 2-diabetes. Skulle Amylin blive solgt, vil Novo Nordisks supersællert Victoza dog næppe stå særligt meget dårligere i konkurrencebilledet, vurderede analytiker i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen, i sidste uge over for Ritzau Finans.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også