MedWatch

Børsaktivist presser Novo-rival til frasalg

Den kendte børsaktivist Carl Icahn er igen på barrikaderne.

Novo Nordisks amerikanske konkurrent Amylin presses nu af den kendte børsaktivist Carl Icahn til at lade sig overtage. Carl Icahn, der er Amylins tredjestørste aktionær, siger onsdag ifølge Bloomberg News, at det vil være en fejltagelse ikke at forfølge et salg af virksomheden.

Meldingen kommer, efter at Bloomberg News i sidste uge kunne berette, at Amylin synes at være på vej til at blive slugt af en af de store medicinalvirksomheder.

Ifølge unavngivne kilder afviste Amylin i februar en henvendelse fra Bristol-Myers Squibb og et ikke-bindende købstilbud på 3,5 mia. dollar eller 22 dollar pr. aktie. Oplysningerne affødte samtidig spekulationer om, at andre medicinalvirksomheder lå på lur.

Amylin konkurrerer med Novo Nordisk på markedet for GLP-1-analoger til behandling af type 2-diabetes. Skulle Amylin blive solgt, vil Novo Nordisks supersællert Victoza dog næppe stå særligt meget dårligere i konkurrencebilledet, vurderede analytiker i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen, i sidste uge over for Ritzau Finans.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier