MedWatch

Børsaktivist presser Novo-rival til frasalg

Den kendte børsaktivist Carl Icahn er igen på barrikaderne.

Novo Nordisks amerikanske konkurrent Amylin presses nu af den kendte børsaktivist Carl Icahn til at lade sig overtage. Carl Icahn, der er Amylins tredjestørste aktionær, siger onsdag ifølge Bloomberg News, at det vil være en fejltagelse ikke at forfølge et salg af virksomheden.

Meldingen kommer, efter at Bloomberg News i sidste uge kunne berette, at Amylin synes at være på vej til at blive slugt af en af de store medicinalvirksomheder.

Ifølge unavngivne kilder afviste Amylin i februar en henvendelse fra Bristol-Myers Squibb og et ikke-bindende købstilbud på 3,5 mia. dollar eller 22 dollar pr. aktie. Oplysningerne affødte samtidig spekulationer om, at andre medicinalvirksomheder lå på lur.

Amylin konkurrerer med Novo Nordisk på markedet for GLP-1-analoger til behandling af type 2-diabetes. Skulle Amylin blive solgt, vil Novo Nordisks supersællert Victoza dog næppe stå særligt meget dårligere i konkurrencebilledet, vurderede analytiker i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen, i sidste uge over for Ritzau Finans.

Mere fra MedWatch

Ambu peger på rettidig omhu som baggrund for MDR-milepæl

Ambu har fået alle sine produkter godkendt efter de nye EU-regler for medicinsk udstyr trods flaskehalse og ventetid, og det skyldes ifølge medicoselskabet, at virksomheden allerede på et tidligt tidspunkt anerkendte, hvor stor en indsats det ville kræve.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 49

Novo Nordisk Fonden giver millioner til udvikling af RNA-vacciner, Danske Regioner vil investere "massivt" i sundhedsteknologi og Ellab får smæk på 5 mio. kr. i amerikansk told-opgør. Fik du det hele med?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier