MedWatch

Nordisk storbank: Væksthistorien i Novo vil gentage sig

ABG Sundal Collier overbyder de internationale banker med et rekordhøjt kursmål på Novo Nordisk. Medicinalkoncernen har flere succeser i ærmet, argumenterer den norske investeringsbank.

Foto: Thomas Picard / Stock.Xchng

Novo Nordisk har flere vækstdrivere i støbeskeen og vil bestemt formå at gentage tidligere tiders imponerende vækstrater i det kommende årti. Det vurderer ABG Sundal Collier i sin seneste analyse, hvor børshusets analytikere overbyder alle deres kollegaer med et kursmål for Novo-aktien på 1100 kr. Det er ca. 39 pct. over markedskursen og 150 kr. mere end det hidtil mest aggressive kursmål, som det amerikanske børshus Goldman Sachs annoncerede for knap et par uger siden.

Novos nøgler til succes involverer dels lanceringen af sin næste insulingeneration, det langtidsvirkende Degludec, og insulinmixet Degludecplus, dels en fortsat udbredelse af supersællerten Victoza i behandlingen af type 2 diabetes samt senere til behandling af fedme.

"Vi mener, at Victoza vil dominere GLP-1 markedet i det næste årti, og har allerede set off-label potentiale i fedmebehandling, hvilket overraskende underestimeres af markedet, skriver ABG's analytikere i rapporten, der er dateret 25. marts.

ABG estimerer, at Novo vil knap seksdoble salget af Victoza til 35,8 mia. kr i 2020 fra lige under 6 mia. kr. i 2011. Heraf vil 26,7 mia. kr. komme fra salg af Victoza til diabetesbehandling, mens de resterende 9,1 mia. kr. udgøres af det estimerede salg til fedmebehandling.

Salget af Degludec og DegludesPlus, der i bedste fald kommer på markedet i slutningen af 2012, vurderer ABG vil nå en omsætning på henholdsvis 28,5 mia. kr. og 14,4 mia. kr. i 2020. Samtidig er der lagt op til fortsat vækst for Novos nuværende hurtigtvirkende insulinanalog NovoMix, således at Novos samlede diabetesforretning vil kunne knap tredoble omsætningen fra 50,4 mia. kr. i 2011 til 139,4 mia. kr. i 2020, vurderer ABG.

Børshusets anbefaling af Novo Nordisk er ikke overraskende stadig "køb".

Studie: Fedmekirurgi bedre end diabetesmedicin 

Topchef: Novo Nordisks værdi kan fordobles til 940 mia. kr. på 10 år

Analytiker: Lars Rebiens mål for Novo inden for rækkevidde

Tusindvis sloges om eftertragtede Novo-stillinger 

 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier