MedWatch

Medicinalvirksomheder sagsøges for brug af co-pay-kuponer

MedWatch anbefaler: Forsikringsselskaberne vil ikke finde sig i medicinalselskabernes brug af co-pay-kuponer.

Store medicinalvirksomheder befinder sig midt i en bølge af patentudløb, der truer deres rentabilitet. Grundet de forestående patentudløb, er lægemiddelproducenterne begyndt, at udforske nye muligheder for at presse indtægter ud af de udløbende produkter.

Et af medicinalvirksomhedernes vigtigste værktøjer, er co-pay-kuponer, der er designet til, at lade patienterne få patenterede lægemidler til generiske priser. Desværre for virksomhederne, har en gruppe udbydere af sundhedsforsikringer  sagsøgt dem, i forsøget på stoppe ordningen med co-pay kuponer.

Disse kuponer er blot et af mange kreative værktøjer, som virksomhederne bruger i kampen mod de generiske udfordringer. Betalerne af medicinen håber dog på, at kunne sætte en grænse for virksomhedernes kreative løsninger.

Læs hele artiklen om co-pay-kuponer og de forestående patentudløb her

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier