MedWatch

Abbott lancerer ny farmaceutisk virksomhed ved slutningen af 2012

Abbott har valgt AbbVie som navnet på en ny, uafhængig, forskningsbaseret farmaceutisk virksomhed, som ventes at blive lanceret i slutningen af 2012.

Navngivningen af det nye selskab er seneste milepæl i den proces, der begyndte i oktober 2011, da Abbott annoncerede selskabet ville opdeles i to børsnoterede selskaber, én specialisret i diversificerede medicinske produkter og den anden i forskningbaserede lægemidler.

AbbVie, den forskningsbaserede medicinalvirksomhed, vil omfatte Abbotts nuværende portefølje af førende patenterede lægemidler og biologiske stoffer. Det diversificerede medicinske produktselskab, som beholder Abbott navnet, vil bestå af Abbotts eksisterende medicinske produktportefølje, herunder patenteret generiske lægemidler, udstyr, diagnostik og ernæringsmæssige præparater. Begge virksomheder vil være globalt førende inden for deres respektive brancher.

Miles D White forbliver bestyrelsesformand og administrerende direktør for Abbott. Richard A Gonzalez, der i øjeblikket er vicedirektør hos Global Pharmaceuticals, bliver bestyrelsesformand og administrerende direktør for AbbVie.

Læs hele artiklen om Abotts nye virksomhedsstrategi her

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier