MedWatch

Amerikansk lovforslag vil øge godkendelseshastighed for biotek

Et amerikansk lovforslag skal accelerere gennemgangen og godkendelsen for lægemidler, der behandler kritiske sygdomme. Det kan også øge investeringerne i mindre biotekvirksomheder.

I de senere år har de mindre bioteknologiske virksomheder i USA modtaget mindre finansiering fra venturekapitalister. Ifølge Biotechnology Industry Organization (BIO), nævner omkring 61 procent af venturekapitalister FDAs udfordrende godkendelsesproces som den største indflydelse på deres investeringsbeslutninger.

Venturekapitalister investerede ifølge VentureSource i alt 3,92 mia. dollar sidste år i biotek i alle faser. Dette tal var langt under rekorden på 6,17 mia. dollar, som blev sat i 2007.

Dødelige sygdomme

Men det kan være ved at ændre sig, om end der er lang vej endnu. Et nyt lovforslag kaldet The TREAT Act, introduceret i Senatet og diskuteret livligt i amerikansk presse, har til formål at forkorte FDAs godkendelsesproces.

Lovforslaget lægger op til at accelerere gennemgangen og godkendelsen for lægemidler, der behandler et udækket medicinsk behov eller i væsentlig grad fremskynder standarden for pleje af mennesker, der lider af dødelige sygdomme.

Lovforslaget kunne ifølge MarketWatch bringe et løft til mindre biotekvirksomheder, der ofte kæmper for at bringe lægemidler på markedet. Sidste år modtog 98 biotekselskaber venturefinansiering for første gang, mens tallet i 2007 var 141.

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk når aktiemilepæl

Novo Nordisk er nu er over 2000 mia. kr. værd på børsen. Selskabet har en ”imponerende evne til konstant at grave dybt i værktøjskassen,” lyder det fra aktiechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier